Zeilen

gratis zeilles

Op 1, 2 en 3 september meert rondreizend watersportevenement Optimist on Tour aan bij de Wereldhavendagen in Rotterdam. In de Rijnhaven kunnen kinderen kosteloos kennismaken met de watersport en leren zij onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs zeilen in een Optimist, kanovaren en suppen

Optimist on Tour zeilkampen

Het Watersportverbond organiseert samen met Vinea twee Optimist on Tour zeilkampen in de zomervakantie. Enthousiaste kinderen die bij rondreizend watersportevenement Optimist on Tour kennismaken met de watersport, kunnen nu op een vervolg instappen en deelnemen aan Optimist on Tour zeilkampen.

Optimist on Tour

Rondreizend watersportevenement Optimist on Tour start haar vierde jaar met een goed gevulde kalender: de eerste tien locaties zijn bekend. In 2017 is het watersportevenement voor de jeugd door heel Nederland te vinden en maken kinderen kosteloos kennis met diverse disciplines van de watersport.

Mae West

In 1977 zeilde Willy de Roos met het jacht Williwaw onder Nederlandse vlag door de Noord Westelijke Passage. Zeiljacht Mae West is bijna identiek aan Williwaw. 40 jaar later gaat zeezeiler Andre Speet met de Mae West met een poging doen om rondom de Noordpool de Noord Oost Passage en de Noord West Passage aansluitend te zeilen.

IJsbeerenburgtochtNa het doorslaande succes van de illustere IJsbeerenburgtocht van 2015 is deze tocht meteen al een traditie geworden. De Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK) organiseert daarom tussen Kerst en Oud & Nieuw wederom een informeel rondje over Waddenzee en IJsselmeer. Geen strak plan, geen excursies, geen walprogramma, maar wel lekker uitwaaien in de donkere dagen tussen Kerst en Oud & Nieuw.

Garmin NautixAls we de Internationale website van Garmin mogen geloven worden de eerste Garmin Nautix heads-up displays in de eerste week van april naar de winkels verscheept. Niettegenstaande dat Garmin Benelux zijn uiterste best doet om niet geliefd te willen zijn onder de zeilers vinden we de Garmin Nautix toch nifty genoeg om er aandacht aan te besteden.

Frans HinfelaarNorth Sails bericht ons dat Frans Hinfelaar North Sails België/Nederland gaat verlaten om zich te richten op professioneel zeilen en projecten. Frans Hinfelaar begon bij North Sails in 1995 met de fusie tussen North Sails en Diamond Sailmakers. Hij startte als verkoper, en nam het management over in 2003. De laatste 2 jaren heeft Frans zich voornamelijk gericht op verkoop en projecten.

Gaastra SailsHet moederbedrijf Miedema Sails neemt per direct afscheid van het merk Gaastra Sails. De eis van de Chinese merkhouder om afscheid te gaan nemen van de authentieke wijze waarop Friese zeilen handmatig gemaakt worden, bracht directeur Jan Miedema ertoe een eigen koers te gaan varen.

Magic MarineMagic Marine is sinds dit jaar de officiële kleding sponsor van de Delta Lloyd Regatta. Magic Marine is hét merk voor zeilers zowel nationaal als internationaal. Er is in ieder geval een tweejarige verbintenis gesloten tussen beide partijen. Magic Marine kleedt met het sponsorship de ruim 300-koppige crew aan.

LowestoftDe Nederlandsche Vereeniging van Kustzeilers (NVvK ) organiseert vanaf woensdag 13 mei 2015 voor leden en niet-leden een Hemelvaart zeiltocht naar Lowestoft. Of u het nu doet als een “shake-down cruise” na een winter re-fit of om weer even de zeebenen te oefenen: deze tocht biedt voor elk wat wils.