Techniek aan boord

admin

Watersport Informatie Event 2017Op zaterdag 11 maart 2017 organiseren de watersportbedrijven gelegen aan Boulevard Mariteam in samenwerking met de WSV in Sint Annaland het jaarlijks Watersport Informatie Event. Dit evenement staat volledig in het teken van watersportgerelateerde onderwerpen en ervaringen.

admin

GTL dieselU kent het wel, even de motor starten en de haven staat blauw van de rook. Menig eigenaar van een jacht ergert zich hieraan. Ook bij het voor de wind varen willen de uitlaatgassen nogal eens voor ergernis zorgen door de stank welke uit de uitlaat komt. Daarnaast wordt de luchtkwaliteit in Nederland negatief beïnvloed door onder andere de uitstoot van fijnstof.

admin

Garmin NautixAls we de Internationale website van Garmin mogen geloven worden de eerste Garmin Nautix heads-up displays in de eerste week van april naar de winkels verscheept. Niettegenstaande dat Garmin Benelux zijn uiterste best doet om niet geliefd te willen zijn onder de zeilers vinden we de Garmin Nautix toch nifty genoeg om er aandacht aan te besteden.

admin

Wichard zeilmesHet gerenommeerde merk Wichard introduceert twee nieuwe modellijnen van nautische zakmessen: Offshore en Aquaterra. Daarmee richt het Franse bedrijf zich respectievelijk op de veeleisende zeiler of watersporter, en op de beoefenaar van outdoor en watersport gerelateerde activiteiten. Alle modellen voldoen aan hoge kwaliteitsnormen. Daarnaast gelden het ontwerp en de productie als milieuvriendelijk.

admin

Exide marine batterijenDe accu-gigant, Exide Technologies heeft voor 24 accu’s van haar Marine & vrijetijdssegment de certificering door DNV GL bekomen. DNV GL is een internationale organisatie die zich bezighoudt met de certificering van allerlei producten en die een uitzonderlijke expertise heeft in de marine-sector.

admin

Seldén s winchHet is 5 jaar geleden dat Seldén Mast de prestigieuze DAME Award in de wacht sleepte voor de R- Winches. Deze lieren waarmee niet alleen een lijn kan worden doorgehaald maar ook kan worden gevierd. Een vervolg voor ’s wereld leidende Zweedse fabrikant van masten is de introductie van gewone 2- speed handmatige self-tailing lieren. De première van deze S-Winches zal op de Mets plaats vinden te Amsterdam en, zoals gewoonlijk, heeft Seldén een aantal interessante functies ontwikkeld.

admin

Spinlock keramische stopperSpinlock wil steeds verder gaan in de ontwikkeling van valstoppers, en heeft nu de keramische binnenwerken beschikbaar voor zowel de XTS, XCS, XX en ZS valstoppers. Keramiek heeft een zeer goede houdkracht op zowel polyester als technora of kevlar mantels en tasten deze mantels minimaal aan.

admin

DAME Design AwardDe DAME Design Award jury heeft 51 producten genomineerd voor de zilveren jubileum editie van de award. De producten worden nader onder de loep genomen voor het eindoordeel van de jury, die uiteindelijk zeven Categoriewinnaars en één Overall Winnaar zal kiezen. De DAME winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Breakfast Briefing op de openingsdag van de METSTRADE show, die plaatsvindt van 17 tot en met 19 november 2015 in RAI Amsterdam.

admin

boot winterklaar makenStaat uw boot al in de winterstalling? De dagen worden steeds korter en het wordt kouder, maar wat hebben we een mooi seizoen achter de rug. Hopelijk heeft u volop genoten van uw boot. Om volgend jaar ook weer zorgeloos van uw boot te kunnen genieten, hebben wij een aantal handige tips om deze winterklaar te maken.

admin

Thuraya SatSleeve hotspotMobile Satellite Services (MSS) provider Thuraya komt met een nieuwe generatie SatSleeve satelliet telefoon modellen. Meer keuze en een verbeterde kwaliteit. Daarnaast brengt Thuraya de SatSleeve HotSpot.