Wedstrijden

Thomas Goyard
Eddy Lekens

De eerste editie van de ‘WAVES Invitational Grand Prix’ is gewonnen door de Fransman Thomas Goyard. Goyard was gemeten over 11 verschillende races, met afstand de beste foiling windsurfer. Ook de laatste marathon van bijna 100 km rond Texel schreef Goyard op zijn naam. Thuisfavoriet Van Rijsselberghe kwam als derde rond en eindigt overal op een vierde plaats. Kiran Badloe, beste Nederlander tot dat moment, viel uit met materiaal pech. 

Waves festival
Eddy Lekens

De nieuwe hydrofoil waarmee door de windsurfers gevaren wordt, bewees op de tweede dag van het WAVES Festival zijn kracht. Ondanks de lichtweersomstandigheden konden de windsurfers in de loop van de middag toch varen voor de kust bij Paal 17. Naast een aantal spectaculaire demonstratiewedstrijden wist de wedstrijdleiding uiteindelijk de windsurfers ook tweemaal regulier rond te krijgen. Na de tweede dag van de WAVES Invitational Grand Prix zijn het nog steeds de gebroeders Goyard die aan de leiding gaan.

Kiteboard foiling
Eddy Lekens

Zaterdag 25 mei wordt het druk op het water van Medemblik. Naast de medal races van de Medemblik Regatta en de Tulpenrace, komen ook de Kitefoil surfers naar Medemblik om wedstrijden te varen op de Regatta. Het kitesurfen is een olympische sport, op de Spelen in Parijs 2024 staat deze discipline voor het eerst op het programma. In Nederland is de voorbereiding hierop in volle gang, een reden voor het Watersportverbond deze sport te implementeren op de Medemblik Regatta.

admin

RIBStichting RIB Rally Terneuzen organiseert de vijfde editie van de RIB Rally Terneuzen in de Put welke omgedoopt zal worden naar AquArena. Op Zaterdag & Zondag 12 en 13 September. Waar op 13 September het NK RIB varen een onderdeel is.

admin

stand up paddle boardenDe jongste twijg aan de surfboom, stand up paddle boarden of suppen, verdeelde op zaterdag 8 augustus pas voor de 2de maal zijn tricolore kampioenstruien te Surfclub Windekind. Standup Paddle ontkiemde pas begin deze eeuw maar groeit stilaan uit tot de aller stevigste surftak. De populariteit van staand op een surfplank peddelen vertaalde zich in een sterk deelnemersveld op de eerste echte open water editie van dit officiële Belgisch kampioenschap.

admin

Volvo Ocean RaceVan 19 tot en met 23 augustus doet de Volvo Ocean Race een vijfde oceaan aan tijdens SAIL Amsterdam 2015. Het evenemententerrein is ingedeeld in vijf ‘oceanen’ met elk een eigen thematiek. Team Brunel behaalde de zwaar bevochten tweede plaats in de Volvo Ocean Race 2014-15 en zal afmeren in de ‘Groene Oceaan’ van duurzaamheid, techniek en innovatie.

admin

Magic MarineMagic Marine is sinds dit jaar de officiële kleding sponsor van de Delta Lloyd Regatta. Magic Marine is hét merk voor zeilers zowel nationaal als internationaal. Er is in ieder geval een tweejarige verbintenis gesloten tussen beide partijen. Magic Marine kleedt met het sponsorship de ruim 300-koppige crew aan.

admin

Marina MuiderzandEen nieuw Regatta Center met een CWO/NPJ zeilschool én een Jeugdzeilvereniging aan een eigen strand. Regatta Center Muiderzand opent begin maart 2015 de deuren op de schitterende locatie aan ‘groot water’ bij Marina Muiderzand aan het IJmeer/Markermeer. Een uitstekend gefaciliteerde zeilstek waar alles draait om de jeugdzeilsport.

admin

Elke zeiler uit de lage landen kent ongetwijfeld de Volvo Ocean Race. Toch wil MUSTO, de hoofdsponsor van ClubRacer en WaterTrends, er zeker van zijn dat alle watersporters deze fantastische en spectaculaire offshore race rond de wereld kennen. Vandaar deze video bijdrage.

admin

Flyer I zeilbootOp zaterdag 6 september werd in Rotterdam bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas op speciale wijze stilgestaan bij het overlijden van Conny van Rietschoten. De legendarische oceaanzeiler en tweevoudig winnaar van de Whitbread Round the World Race overleed in december 2013 op 87-jarige leeftijd. Afgelopen zaterdag doopte zijn dochter Marianne van Rietschoten zijn eerste winnende jacht opnieuw tot The Flyer I.