Selectiecriteria Peking 2008 bekend

Peking 2008De Olymische Spelen 2008 in Peking zijn niet meer zo ver af. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) maakte zo pas de selectiecriteria bekend.“De huidige criteria kunnen streng lijken, maar beantwoorden aan de doelstelling van het BOIC voor de atleten die het naar de O.S. stuurt: “de Top 8 op wereldniveau”, licht het BOIC toe.

“De atleet zal aldus vertrekken met de wil het podium te halen, zoniet een Olympisch diploma in de wacht te slepen. Een deelname aan de O.S. is voor de atleet een hoogtepunt in zijn carrière. Hij vertegenwoordigt er België en is vaandeldrager van zijn sportdiscipline op de grootste internationale sportcompetitie. Wij hopen dat veel atleten de criteria en hun selectie zullen halen om met succes deel te nemen aan de tweede Olympische Zomerspelen van de XXIe eeuw in Peking”, wenst Anne Van Neste d’Ieteren, voorzitster van de selectiecommissie Peking 2008, alle sporters veel succes toe.Wie van onze Belgische zeilers naar de Olympische Spelen 2008 wil, zal:Top 8 moeten zeilen op de Werelkampioenschappen 2007-2008.OfTop 6 op de Europese kapioenschappen 2007-2008OfTweemaal Top 6 halen op Internationale wedstrijden waarvan minstens 1 top 6 resultaat in 2008. (De internationale wedstrijden worden vooraf door het BOIC en de federatiebepaald.)

Een beetje geschiedenis2006: Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) viert zijn 100-jarig bestaan.1906: 100 jaar geleden werd het Belgisch Olympisch Comité (BOC) opgericht, ondermeer om de inschrijving van de atleten op de Olympische Spelen geloofwaardiger te maken.1977: de algemene vergadering van het BOIC beslist dat, om in aanmerking te komen voor selectie in het vooruitzicht van de O.S., de atleet deel moet uitmaken van de 16 besten ter wereld.Dit was de eerste uitwerking van onze selectiefilosofie. Het nog steeds actueleselectiesysteem werd in 1978 voorgesteld.

Een historisch overzicht van wat onze Belgische zeilers ooit presteerden op de Olympische Spelen sinds de O.S. van 1900 in Parijs

1908 LondenZilver - Léon Huybrechts, Louis Huybrechts, Henri Weewauters (zeilen - 6-m-klasse)

1920 AntwerpenGoud - Emile Corneille, Flormond Corneille, Frédéric gustave Bruynseels (zeilen - 6-m-klasse, oude type)Zilver - Léon Huybrechts, Charles van den Bussche, John Klotz (zeilen - 6-m-klasse, nieuwe type)Brons - Albert Grisar, Willy de l'Arbre, Léopold Standaert, Henri Weewauters, Georges Hellebuyck (zeilen - 8-m-klasse)

1956 MelbourneZilver - André Nelis (zeilen - Finn-klasse)

1960 RomeBrons - André Nelis (zeilen - Finn-Dinghi)

1996 AtlantaZilver - Sebastien Godefroid (Finn)

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments