Innovatieprijs voor opblaasbaar reddingsvest met geïntegreerde joon

JoonHet bedrijf Plastimo uit het Nederlandse Schoonhoven heeft met zijn opblaasbaar reddingsvest met geïntegreerde joon de Hiswa Innovatieprijs 2006 gewonnen.

Voor wie niet al te vertrouwd is met het Nederlands maritiem jargon, een joon is in dit geval de opblaasbare staak die gekoppeld is aan de luchtkamer van het reddingsvest. Als een bemanningslid overboord valt, worden het vest en de joon tegelijk automatisch opgeblazen en steekt de joon 110 centimer boven het water uit.

De joon is uitgevoerd in een opvallend gele kleur, een vlaggetje aan de top en reflecterende tape. Ook de vriendelijke prijs van het reddingsvest noemde de jury als pluspunt. In totaal meldden de exposanten van de Nederlandse watersportbeurs Hiswa circa 180 nieuwe producten aan, waarvan de jury er voorafgaand aan de beurs vier nomineerde.

Voor meer informatie: Plastimo uit Schoonhoven (Nl) www.navimo.nl

Auteur

  • WaterTrends

Comments