Peter Laureyssens op kop in 21ste Mini Fastnet

Afgelopen zondag 4 juni verschenen 97 Mini 6.50’s aan de start van de 21ste Mini Fastnet Douarnenez - Fastnet - Douarnenez, goed voor een race van 700 mijl. Onder de deelnemers Peter Laureyssens met zijn nieuwe “Ecover”. Ditmaal geen Serie 6.50 meer, maar de langverwachte Proto. Peter en Eric Guegan lagen vandaag omstreeks 18 uur… eerste met nog een kleine 465 mijl van de 700 voor de boeg.Peters nieuwe proto is nog maar goed twee weken terug te water gelaten, of de man voelt er zich blijkbaar al zeer goed thuis op. Met een 10 knopen op de windmeter bij de start in Douarnenez hoorde je Peter niet klagen. “We hebben nog heel wat ervaring op te doen met de nieuwe boot, vooral dan in de manoeuvres. Dit lukt nu eenmaal beter bij 10 knopen dan bij 35”, liet Peter weten net voor de start. Veel aanpassingsproblemen kent Peter blijkbaar niet. Kort na de start lag hij op de tweede plaats, hij zakte even terug naar de derde plaats maar ligt sinds zondagmorgen aan de leiding.

Laten we echter ook onze andere Belgische deelnemers niet vergeten.

Luc Vandenbulcke en Grégoire Metz liggen met hun serie “Au Soleil” op een 51ste plaats op een kleine 14 mijl van koploper Peter.

Jonas Gerckens en Laurent Declercq bezetten met hun proto “Oufti” de 60ste positie.

Barry Verstraeten en Geert Paemen zitten in hun zog op de 67ste plaats.

Iets verderop komen we op een 95ste plaats Thierry Piret en Edouard Procureur tegen op hun P’tit Mathieu 2.

Labels

Auteur

  • admin

Comments