Spinlock Deckvest: geen excuses meer voor (wedstrijd)zeilers

Spinlock DeckvestSpinlock DeckvestMet het Spinlock Deckvest hebben zeilers en dan voornamelijk de wedstrijdzeilers, geen excuus meer om hun zwemvest niet meer te dragen. "Dat trekt tegen..., comfortabel is iets anders..., ze zit me in de weg...", kregen de ontwikkelaars bij het Britse Spinlock te horen toen ze hun oor te luisteren legden bij de racers. Spinlock stelde zich tot doel dé ultieme reddingsvest te ontwikkelen die wel goed zat en alle bewegingsvrijheid toeliet die een racer echt wel nodig heeft. Spinlock zegt de oplossing te hebben gevonden met het Spinlock Deckvest.

Een ultra-compact veiligheidsharnas dat zeker niemand in de weg zal zitten met ingebouwde automatisch opblazende zwemvest. In de nek een zachte neopreen kraag die niet schuurt. Snel aan en uit. Eenvoudig aanpasbaar zodat het Deckvest eenieder perfect past van borstomvangetje 60 cm tot kloeke borstomvang 150 cm", luidt het bij Spinlock.

Met een prijs van tegen de 300 euro, nu niet direct de goedkoopste reddingsvest. "Maar spray hood en licht (Aquaspec AQ98 flashing) zitten bij ons standaard in de reddingsvest.

Voor de echte racers bestaat er tevens ook de mogelijkheid om de zwemvest op manueel te zetten. Voor voordekkers die vaak tonnen water over zich heen krijgen zeer handig. Anders zou de zwemvest, in contact met het overvloedige water, wel eens uit zichzelf kunnen opblazen. Niet echt handig in een race", licht Spinlock toe.

Voor meer info : www.spinlockdeckware.com

Auteur

  • WaterTrends

Comments