Corum introduceert nieuwe horloge: Admiral's Cup Tides 48

Corum Adm Cup Tides 48Corum Adm Cup Tides 48Horlogefabrikant Corum heeft een nieuwe horloge uit: de Admiral's Cup Tides 48. Met dit staaltje Zwitserse precisie poetst Corum het blazoen op van hun beroemde Admiral's Cup "Marées" die in 1992 voor het eerst de seconden wegtikte.

De Admiral's Cup Tides 48 is speciaal ontwikkeld voor de watersporter: maanstanden, getijden, en ook de kracht van de stromingen en waterstanden (bij benadering) zijn duidelijk afleesbaar.

Drie jaar heeft Corum er tussen 1988 en 1991 aan gewerkt om de mechanismen op punt te stellen die de getijden aangeven. Corum deed dit samen met het Zwitserse Observatorium in Genève en met de Oceanische en Hydrografische dienst van de Franse Marine in Brest. De Franse Marine feliciteerde Corum met de opmerkelijke precisie.

In 1992 werd de Admiral's Cup "Marées" (getijden) gelanceerd. Nu 15 jaar later is het de beurt aan de Admiral's Cup Tides 48. Een nieuwe vorm, maar de precisie is dezelfde gebleven en de leesbaarheid is verbeterd.

Het polshorloge is uitgevoerd in titanium en vulkanisch rubber. Door het gebruik van deze twee materialen krijgt men een horloge die licht is, niet oxydeert, nagenoeg niet vatbaar is voor corrosie door het zeewater, een lange levensduur heeft en anti-magnetisch is zodat ze het kompas en de werking van elektronische instrumenten niet verstoord. Het horlogeglas werd vervaardigd uit saffierglas wat het sterkste, helderste en meest duurzame horlogeglas is.

Voor de horloge fanaten: www.corum.ch

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments