Amerikaans Brunswick Marine verovert watersporters wereldwijd vanuit België

Brunswick MarineBrunswick MarineDe Amerikaanse nautische gigant Brunswick Corporation wil vanuit België met zijn Brunswick Marine in EMEA verder Europa, het Midden-Oosten en Afrika veroveren.

Brunswick Marine, met hoofdzetel in Petit-Rechain, nabij Verviers klinkt u misschien niet zo bekend in de oren. Mercury, Mariner, MerCruiser, Quicksilver, Arvor, Bayliner, Boston Whaler, Hatteras, Lodestar, Sealine, Sea Pro, Sea Ray, Trophy en Valiant zijn de watersporters wel bekend. 

"The real American dream..."In 1845 vervaardigde ene John Moses Brunswick, een Zwitser die op 14-jarige leeftijd immigrerde naar Amerika en schrijnwerker van beroep was in Cicinnati (Ohio) een biljartafel. Het werd een succesnummer net zoals zijn stoelen, tafels en alles wat in hout kon vervaardigd worden.

John Moses Brunswick overleed 40 jaar later, maar had al een klein zakenimperium opgebouwd. Zijn opvolgers smeten zich vervolgens in de bowling-banen business.

Het was hen ondertussen opgevallen dat ook boten van hout werden gemaakt.. tussen 1958 en 1961 kochten de Brunswick nazaten maar liefst 18 scheepsbouw bedrijven over waaronder Owen Yachts en Larson Boats.

Vandaag de dag verkopen maar liefst 3.300 dealers wereldwijd ronkende namen in de watersportwereld die eigendom zijn van Brunswick Corporation. "The American dream dus..." die ook vanuit België mee wordt waargemaakt.

www.brunswickmarineemea.eu

Auteur

  • WaterTrends

Comments