Zeilschip Cutty Sark verwoest door brand

De laatste overgebleven theeklipper in de wereld, de vermaarde Cutty Sark, is maandag verwoest door een grote brand. Het schip werd voor 37 miljoen euro gerestaureerd en had in 2009 weer opengesteld moeten worden voor het publiek.

Volgens de Britse nieuwszender Skynews stond zowel het droogdok als het schip volledig in brand. Wegens de restauratiewerkzaamheden was de helft van het schip uit het droogdok verwijderd en elders opgeslagen.

De politie evacueerde omwonenden en zette de omgeving af. Het zeilschip ligt sinds 1954 in het dok in Greenwich en behoort tot de bekendste schepen ter wereld. Zeker 50 miljoen bezoekers hebben het vaartuig in de loop der jaren bezocht.

Na meer dan twee uur blussen had de brandweer het vuur onder controle maar was het nog niet gedoofd. De brandweer onderzoekt of de brand is aangestoken. Het vaartuig werd in 1869 in dienst genomen voor de theehandel tussen China en Londen. De schepen die met de eerste thee van het jaar in Londen arriveerden, wachtten een enorme winst.

Bron: ANP

Auteur

  • admin

Comments