“Quatuor” het nieuwe motorjacht van de Belgische Koning Albert II en Koningin Paola

Koning Albert II en zijn van Italië afkomstige koningin Paola Ruffo di Calabria hebben zich in Italië een nieuw motorjacht gekocht. Het volgens de ene Italiaanse bron 15 meter lange motorjacht en volgens de andere dan weer meer dan 50 meter lange jacht werd de “Quatuor” gedoopt. Het koningspaar liet hun superjacht bouwen op de Cantieri Navali Rizzardi werf en zou volgens Italiaanse bronnen 1,5 miljoen euro gekost hebben. De “Quatuor” zou plaats bieden aan 8 opvarenden.Afgelopen weekend werd de koning en de koningin met hun “Quatuor” gesignaleerd voor het Italiaanse eiland Ischia in de baai van Napels. Klaarblijkelijk zou eerst een bezoek aan Capri op het programma hebben gestaan, maar om een of andere reden heeft het koningspaar hiervan afgezien.Als we de jongste berichten mogen geloven, waren de koning en de koningin nu op weg naar het eiland Ponza.

DelphineIn muziektermen betekent “Quatuor”, kwartet ofte vier elementen. De koning en de koningin hebben bij ons weten samen drie kinderen. Zou Koning Albert dan toch in extremis Delphine binnenkort gaan erkennen als zijn dochter, zijn vierde kind?

Muziek“Quatuor” komt ook voor in de titel van een bekende muziekstuk. “Quatuor pour la fin du temps” van Messiaen. “Quatuor voor het einde van de tijd" Er zal geen tijd meer zijn, wilde Messiaen bedoelen. Misschien willen de koning en de koningin wel aangeven dat dit het laatste motorjacht is dat ze gekocht hebben en tot het einde van hun leven (tijd) zullen koesteren. Ze kochten eerder al een motorjacht bij Rizzardi.Misschien moeten we het helemaal zo ver niet gaan zoeken en horen ze eenvoudigweg het muziekstuk heel graag, of vinden ze het gewoon een mooie naam. Watertrends houdt u op de hoogte.Foto: Zo ziet een motorjacht van Rizzardi er uit.

Auteur

  • WaterTrends

Comments