Bavaria lanceert in juni nieuwste zeiljacht: Bavaria 31cruiser

De Bavaria 31cruiser moet vanaf juni de opvolger worden van de Bavaria 30 in de cruiser serie.Een nieuwe romp, de vernieuwde dek layout en een betere indeling van het interieur moeten van de Bavaria 31cruiser het nieuwe succesnummer maken voor de grootste Duitse jachtwerf.

 "De Bavaria 31cruiser waar klassieke elegantie en moderne functionaliteit perfect samengaan", luidt het bij Bavaria.

Twee grote luiken boven het salon en zes vensters die allen open kunnen, moeten voor licht en luchtigheid zorgen. De 31cruiser is daarnaast ook voorzien van een elektrisch neer te laten zwemplatform. Luxe dus. Een vernieuwde grootzeil traveller en standaard meegeleverd zes winches op het dek moeten voor het verbeterde zeilplezier zorgen.Bavaria 31 versus 30De Bavaria 31cruiser is in vele opzichten een verbeterde versie van de Bavaria 30 cruiser. Een voetje meer kan wel degelijk het verschil maken.Een overzicht:Door een ruimer cabine vooraan is er ook plaats voor een breder bed en grotere kasten.De verlichting en verluchting in het salon is er met extra lichtpunten, twee dekluiken en zes venster op vooruitgegaan.De kaarttafel heeft een nieuw design meegekregen.De achtercabine heeft dubbele opbergkasten gekregen. Een dekluik, een kuipvenster en dekvenster zorgen ook hier voor het nodige licht en ventilatie.In de ruimere kuip met 2,20 m lange zitbanken ligt er teak. Op de tafel in de kuip is er nu plaats voor een bordje extra. De Bavaria 31 cruiser is 9,76 meter lang en 3,38 meter breed. De diepgang zal standaard zo’n 1,87 meter bedragen. Een Volvo Penta D1-20 18 pk saildrive is standaard om de 5.800 kg wegende Bavaria 31cruiser de haven uit de varen.De Bavaria 31cruiser zal te verkrijgen zijn in een twee-cabine versie. Goed om vier zeilers te slapen te leggen. Oven, koelkast en stainless steel spoelbak ontbreken natuurlijk ook niet. Evenals de onontbeerlijke natte cel en toilet met vuilwatertank.Het is nu wachten op de eerste testen van de Bavaria 31 cruiser.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments