Nieuwe gasdetector van VETUS detecteert ook koolmonoxide

De reeds lang door VETUS N.V. gevoerde gasdetector GD900 is vervangen door het type GD1000. Naast propaan, butaan, methaan, ethanol en waterstof detecteert de GD1000 nu ook het reukloze en daardoor zo gevaarlijke CO of koolmonoxide. Meet de GD1000 een te hoge concentratie gas en/of koolmonoxide dan slaat het toestel alarm door middel van een alarmzoemer. Tegelijk gaat ook een felle rode LED op het bedieningspaneel branden.De metingen geschieden continu of, in het geval een gesloten gasklep in de gasinstallatie is geïnstalleerd, met een interval.

UitgangenEr zijn drie uitgangen beschikbaar: een eerste voor het aansluiten van een ventilator, een tweede voor in geval van alarm voor het automatisch afsluiten van de eventueel geïnstalleerde gasklep. Op de derde uitgang kan een claxon of een ander extern alarmsysteem worden aangestuurd . Daarnaast is handmatige bediening van de gasklep (indien ingebouwd) en van de ventilator mogelijk.SensorenHet nieuw vormgegeven bedieningspaneel voorziet bovendien in een testknop voor het controleren van de sensor(en). Standaard omvat de levering één sensor, voor de detectie in een tweede ruimte kan optioneel een tweede sensor worden aangesloten. Mocht de boordspanning te laag worden, dan wordt ook dit zowel optisch als akoestisch aangegeven. De VETUS gasdetector GD1000 is geschikt voor zowel 12 als 24 Volt elektrische boordinstallaties. De GD1000 kost 345,10 euro (btw incl). Een extra sensor kost 94,1 euro (btw incl.)www.vetus.com

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments