Brand vernielt vier jachten in de jachthaven van Antwerpen

TV presentator Carl Huybrechts ziet zijn motorjacht in vlammen opgaan.

In de jachthaven van Antwerpen op de linkeroever heeft vrijdagnacht rond 01u15 een zware brand vier jachten vernielt. Eén jacht is gezonken, drie andere liepen zware brandschade op. TV presentator en sportjournalist Carl Huybrechts is eigenaar van één van de motorjachten.

Twee personen raakten bevangen door de rook en werden met ademhalingsproblemen voor verzorging naar het ziekenhuis gebracht.

Volgens ooggetuigen is de brand vermoedelijk ontstaan aan boord van het uitgebrande en gezonken motorjacht. Mogelijke oorzaak zou te zoeken zijn in een elektrische waterketel.

Brand jachthaven AntwerpenBrand jachthaven AntwerpenDoor de felle wind sloegen de vlammen snel over naar de aan lij liggende motorjachten. De brand werd eveneens fel aangewakkerd door brandbare vloeistoffen welke zich aan boord bevonden van de diverse jachten. Ook alcoholische dranken wakkerden het vuur aan.

De in de buurt aangemeerde jachten werden door de aan boord verblijvende bemanningen tijdig in veiligheid gebracht door hen op een ligplaats aan de volgende steiger aan te meren.

Onder deze jachten bevond zich een 14 dagen oude Hanse 471. De eigenaar zal wel gelukkig zijn dat hij ontsnapte aan een ramp.

Voor de gedupeerden is dit natuurlijk het einde van het vaarseizoen 2007.

OliegordelOliegordel Een oliegordel werd rond het gezonken jacht gelegd zodat er geen olievervuiling in de jachthaven plaatsvond. Om 14.00 u vandaag was van olie op het wateroppervlak hoegenaamd niets merkbaar.

Foto's ingezonden door Philip Jacquet © ClubRacer.be

Labels

Auteur

  • admin

Comments