De Vries Sails zelfstandig verder in UK-Halsey International

De Vries Sails - UK-HalseySamenwerking binnen internationale UK-Halsey organisatie biedt grote kansen vertelt Harry Amsterdam

"Dit is voor ons dé kans om onze vleugels verder uit te slaan, maar daarnaast gaan we ook profiteren van heel veel knowhow uit de hele wereld," aldus De Vries Sails directeur Harry Amsterdam.

Tijdens de komende "natte" HISWA (4 tot en met 9 september in Seaport Marina IJmuiden) zal De Vries Sails de nieuwe samenwerking uitstralen door onder meer al het nieuwe gecombineerde logo te gaan voeren (zie afbeelding). Overigens blijven de "binnenlandse" activiteiten voor bijvoorbeeld de nationale eenheidsklassen, de skûtsjesilerij, het canvaswerk en de tuigerij onder de paraplu van De Vries Sails.

Harry Amsterdam: "UK-Halsey is een grote naam in onze branche. Het hoort bij de internationale top drie. Ruim 50 bedrijven uit de hele wereld zijn er bij aangesloten. Het bekendst bij de zeilers is UK-Halsey door de lichte, vormvaste en duurzame Tape Drive zeilen die wij nu ook kunnen leveren. Voor ons bedrijf is echter nog veel belangrijker dat we kunnen terugvallen op de gezamenlijke research en ontwikkeling, op de gezamenlijke inkoop en centrale productie."

UK-Halsey beschikt over bedrijven in China, Hongkong en Turkije waar zeilen in opdracht en volgens de aanwijzingen van de leden van de groep kunnen worden geproduceerd.

De Vries Sails mag in Nederland wel een bekende zeilmaker zijn, maar als zelfstandig bedrijf wil men op gelijke voet kunnen concurreren met grote spelers als Northsails. Via samenwerking binnen UK-Halsey wordt dat gemakkelijker, verwacht Harry Amsterdam.

Geen grenspalen voor de andere Benelux UK-Halsey dealers

Een optelsom leert ons dat er nu drie vertegenwoordigers in de België en Nederland zijn van het merk UK-Halsey. Met hier en daar een overlapping wat kan leiden tot een concurrentieslag tussen de dealers, wat dan weer de klant ten goede komt met betrekking tot de prijs van de zeilen. Harry Amsterdam vertelt de WaterTrends redactie dat er geen grenspalen zijn en dat iedereen vrij is om te zeilen te kopen waar hij zich het beste voelt.

Overzicht UK-Halsey dealers

  • Mike de Bruin – UK-Halsey Nederland (zo staat het op de website)
  • Michel Lefebvre – De Belgische dealer die zichzelf UK-Halsey Benelux noemt
  • De Vries Sails – Noord Nederland vanuit Grou en Stellendam

http://www.ukhalsey.com/

Labels

Auteur

  • admin

Comments