4 nieuwe zeiljachten aan de zeilsteiger van de 20e Belgian Boat Show

20e Belgian Boat Show folderDe 20ste editie van de Belgian Boat Show, het grootste Belgische watersportsalon, is meer dan ooit de meest uitgebreide presentatie van alle materiaal van de pleziervaart en aanverwante activiteiten. Het is tegelijk de toonzettende promotor van alle actieve watersporten, waterrecreatievormen, het watertoerisme in België en voor haar gastland Lanzarote (Canarische Eilanden).

Aan de zeilsteiger vindt u een weerspiegeling wat de Belgische zeiljachten markt te bieden heeft en dit jaar zien we 4 nieuwe zeiljachten aan de zeilsteiger. Opvallende afwezige deze keer is de Bénéteau tempel van Ship Shop uit Nieuwpoort.

Elan 450

Elan 450Elan 450 Elan marine breidt haar vloot uit met de nieuwe Elan 450. Dit jacht, dat wederom ontworpen is door Rob Humphreys, is nieuwste aanwinst in de serie “performance cruisers” van Elan. De Elan 450 legt de lat hoog qua design en duo-handed zeilen in deze klasse.

De nieuwe Elan 450 wordt uitgerust met dubbel stuurwiel, in de kuipvloer verzonken kuiptafel, opbergruimte voor de sprayhood, 3 sets Harken lieren, verzonken dekluiken, open preekstoel, kantelend ankerbeslag, zelfkerende fok(optioneel), hydrolisch open klapbaar zwemplateau, uitschuifbare boegspriet, en is de rolgenuatrommel onderdeks geplaatst.

De Elan 450 onderscheidt zich van de concurrentie met zijn dubbele roeren die een perfecte controle moeten bieden op iedere koers, aldus Sieger Postuma van Elan Yachts Nederland. Qua indeling is er een 3 & 4 hutten versie mogelijk, beiden voorzien van 2 natte cellen.

X-34 in première voor België

X-34X-34 De nieuwe X-34 ging in wereldpremière op de Hiswa te water en bleek een schot in de roos. Ondertussen zijn de leveringstermijnen al uitgelopen tot einde juni 2008. Het interieur is vrij klassiek met één achterkajuit, maar blijkt bijna perfect te zijn uitgedoktert, goede ruime bedden en cabines, een comfortabele zithoek, een ruime keuken en grote kaartentafel. De kuip oogt als van een veel groter jacht. De boot heeft verschillende zaken identiek zoals op de grote broers, "German Mainsheet system", rod rigging en een stalen chassis volledig ingelamineerd in de romp.

De X-34 is hoofdzakelijk ontwikkeld als cruiser, maar toch met IRC racing in het achterhoofd. Tegenover zijn directe concurrenten biedt hij veel meer stabiliteit vanwege het hoge ballastpercentage. Bovendien blijkt uit de eerste race resultaten, met een klinkende overwinning in de Warsash series in Engeland, dat de boot bijzonder snel blijkt te zijn.

Grand Soleil 54

Grand Soleil 54Grand Soleil 54 Deze Luca Brenta ontwerp, beter gekend als de huistekenaar bij Wally, is de nieuwste Grand Soleil in het Gamma en werd recent op de Genua bootshow voorgesteld aan de wereldpers.

Dit ontwerp zal een beetje de nieuwe huisstijl worden bij Grand Soleil en zal zeker terug te vinden zijn in de nieuwe Grand Soleil 46 die in de loop van 2008 zal uitkomen.

Sun Odyssey 50 DS

Sun Odyssey 50 DSSun Odyssey 50 DS Jeanneau stelde tijdens de Hiswa te Water te IJmuiden de eerste tekeningen voor van de nieuwste Jeanneau Deck Saloon: de Sun Odyssey 50 DS. Dit zeiljacht vertoont veel gelijkenissen met de nieuwe Sun Odyssey 45 DS. De Sun Odyssey 50 DS werd getekende door Philippe Briand en Vittorio Garroni en zal de huidige Sun Odyssey 49 DS vervangen. De romp is identiek met de romp van de Sun Odyssey 49i. Het interieur is ontworpen volgens dezelfde stijl als de 45 DS.

www.belgianboatshow.be

Auteur

  • admin

Comments