Simple Screen genomineerd voor Hiswa Innovatieprijs 2008

Simple ScreenSimple Screen moet dekzeil, winterstalling en botenhuis vervangen.

Bootbezitters kennen het dilemma van de beste bescherming, zowel tijdens het vaarseizoen als in de winter. Simple Screen neemt al die zorgen weg.

Simple Screen kan men zien als een licht, drijvend botenhuis, dat ook op het droge perfecte bescherming geeft. De even simpele als geniale constructie bestaat uit spanten die exact over het schip passen en waarop een stevig dekzeil wordt bevestigd. Door de royale opening in het dekzeil heeft de eigenaar altijd toegang tot zijn schip, of deze nu in het water of op het land ligt. Simple Screen kan zelfs over een trailer worden geplaatst.

De voordelen van deze unieke en gepatenteerde constructie zijn evident. Twaalf maanden per jaar kan het schip optimaal worden beschermd tegen de elementen. Dus niet alleen regen en wind, maar ook zon en vuil uit de lucht. Toch heeft de eigenaar te allen tijde toegang tot zijn schip voor inspectie, schoonmaak of onderhoud. Simple Screen vervangt zo dekzeil, winterstalling en botenhuis.

De maatvoering van het Simple Screen wordt bepaald door het schip waarvoor deze is bestemd. Van sloep tot zeiljacht, elke bootbezitter krijgt de uitvoering die voor zijn schip exact op maat is gemaakt. Twee paar handen installeren het Simple Screen binnen een uur. Voor de plaatsing hoeft de mast niet te worden weggenomen. Opgeborgen neemt het Simple Screen nauwelijks meer plaats in dan het dekzeil dat de bescherming biedt. De spanten zijn door hun unieke scharnieren als een bundel latten gemakkelijk weg te bergen.

Eenvoudige constructieEenvoudige constructieDe even eenvoudige als effectieve constructie betekent ook dat de kosten van een Simple Screen beperkt blijven. Uiteraard zijn deze afhankelijk van de maten van het schip, maar ze komen overeen met slechts een paar jaar winterstalling. Waarbij de bescherming in de zomer mooi is meegenomen.

Het Simple Screen pakket wordt geleverd voor het boottype dat door de opdrachtgever wordt gespecificeerd. Overigens is de maatvoering van vele populaire scheepstypen bij de makers bekend. Het standaard dekzeil is wit, maar kan zonodig in een andere kleur, passend bij de omgeving, worden uitgevoerd.

Het Simple Screen bestaat uit de gepatenteerde hoek- en scharnierstukken, verbindingslatten, drijvers en een op maat gemaakt dekzeil met mansgat c.q. toegangsluik. Uiteraard worden bevestigingsmaterialen en –instructies meegeleverd.

Op de Hiswa tentoonstelling in Amsterdam, die op 4 maart 2008 zijn poorten opent, zal Simple Screen voor het eerst aan het publiek worden getoond.

Meer info:
mob: +31 (0) 6 43 00 93 93
email: SimpleScreen@hetnet.nl

Over de HISWA Innovatieprijs

Het voornaamste doel van de in 1994 in het leven geroepen HISWA Innovatieprijs (voorheen HISWA Award) is exposanten te stimuleren hun nieuwste producten op de HISWA te presenteren en het publiek de laatste productontwikkelingen te laten zien. Criteria waarop de jury de inzendingen beoordeelt, zijn het vernieuwende karakter van het product, toepasbaarheid van het product, belang voor de consumentenmarkt en acceptabel prijsniveau, aldus de omschrijving van de Hiswa.

Auteur

  • admin

Comments