Dehler Benelux en Sailtec leveren vanaf 1 november ook Santa Cruz Yachts

Santa Cruz 37De locatie aan de Gouwzee in Monnickendam, tot nu toe bekend van Dehler Benelux en Sailtec, zal met ingang van 1 november naast Dehler, ook Victoire en Santa Cruz Yachts verdelen. Vooral Santa Cruz Yachts zal voor velen een nieuwe naam zijn. De werf van deze Amerikaanse boten ligt in Jacksonville. Eerder dit jaar won de Santa Cruz SC37 nog de prestigieuse trofee van ‘Best New Sailboat’ tijdens de Newport International Boat Show, USA.

Fast is Fun

Deze sandwich carbon boot, iets wat je niet alle dagen tegenkomt in een custom build jacht, is voorzien van een Selden carbon mast. Hierdoor bereikt het een hoge stabiliteit en is het een echt performance jacht geworden. Het motto luidt dan ook ‘fast is fun’.

De SC37 is ontworpen om qua snelheid maar ook qua handelbaarheid een hoge performance te leveren. Of ze nu met volledige crew of met het gezin wordt gevaren. Hoewel de ontwerper Tim Kernen een boot heeft ontworpen voor het pure zeilplezier, is er zeker ook rekening gehouden met IRC en ORC regels (de voorlopige IRC rating bedraagt 1.148).

Nog niet vaak vertoont in deze klasse beschikt dit jacht als een ware offshore volbloed over 2 stuurwielen, niet overlappende zeil configuratie, een uitgekiend deck layout, carbon mast, carbon boegspriet en carbon spinnakerboom.

En om te bewijzen dat het niet enkel ontworpen is om te racen is er ook een ophaalbare kiel en dito roerblad mogelijk, wat het vaargebied wat ruimer maakt als je met het gezin aan het cruisen bent. Het interieur is warm aangekleed, ruim en voorziet in het nodige comfort, zonder al te veel gewichtstoename.

Strak maar toch knap interieurStrak maar toch knap interieur

Specificaties SC37

LOA: 11.28 m
LWL: 10.59 m
Breedte: 3.24 m
Diepgang: 2.29 m
Gewicht: 3’929 kg
Ballast: 1’692 kg
Zeilopp: 67.38 m²

www.santacruzyachts.com
www.dehler.nl
Foto’s: Santa Cruz Yachts

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments