Lancering X-Craft Performance RIB's op Miljonair Fair 2008

X-Craft 9.0 RIBHet kan snel gaan in de nautische wereld en die van RIB's in het bijzonder. In 2007 ontwikkelde ND Marine Projecten het prototype van de X-Craft 9.0 RIB en in december is deze maritieme snelheidsduivel al te bewonderen op de Miljonair Fair in Amsterdam. Een
'must see' voor iedere rechtgeaarde watersporter. De X-Craft RIB is dan ook geen gemiddelde sportboot. Het is een nieuw RIB-concept met een absolute focus op snelheid, comfort en design.

Het basistype van de X-Craft werd vorig jaar ontwikkeld door ND Marine Projecten, samen met de vermaarde ontwerpers van Simonis Voogd Design. De X-Craft RIB verschijnt in twee typen; de X9.0 met inboordmotor als bijvoorbeeld de Volvo Penta 370 hp diesel, en de X8.0 met één of twee buitenboordmotoren, zoals de Mercury 250pk pro XS. Beide typen staan garant voor brute snelheid op vrijwel ieder wateroppervlak, terwijl het comfort wordt gewaarborgd door de gepatenteerde schokdempende stoelen. Zelfs bij snelheden van meer dan 100 km/u (meer dan 55 knopen) is de vaarbeleving ontspannen en comfortabel. Overigens zijn beide types volledig uitgerust voor een 'custom' aanpak; de eigenaar heeft talloze mogelijkheden om de boot in te delen naar eigen wens en behoefte.

Een opvallende verschijningEen opvallende verschijningNa een eerste veelbelovende kennismaking met het prototype in Monaco afgelopen zomer, is nu het moment aangebroken voor de definitieve wereldprimeur van de X-Craft. Gezien het exclusieve ontwerp en de hoge graad van kwaliteit van de RIB vond men de Miljonair Fair, die van 11 t/m, 15 december wordt gehouden in de RAI in Amsterdam, dé plek bij uitstek om de Nederlandse watersporter kennis te laten maken met de X-Craft.

Met X-Craft richt ND Marine Projecten zich op de particulier met een passie voor nautische snelheid. De volledig zeewaardige RIB is uitermate geschikt voor tourtochten, een gezellig
drankje op het water of funsport activiteiten. Al zal de ware coureur toch het liefst de gashendel zo ver mogelijk opentrekken, om de vrijwel onuitputtelijke kracht van de X-Craft te testen op open water. Ook is de X-Craft RIB uitstekend toe te passen als 'tender' voor superyachts. Vanwege het flexibele ontwerp is de boot eenvoudig geschikt te maken voor de diverse bootlift systemen, en ergonomische instapmogelijkheden.

Meer dan een opblaasbootjeMeer dan een opblaasbootjeMet de X-Craft RIB kan Nederland opnieuw een parel toevoegen aan de eeuwenoude nautische traditie. Met een RIB die een compleet nieuwe ervaring biedt in snelheid en vaargenot. Wie tussen 11 en 15 december een bezoek brengt aan de stand van X-Craft, zal dit ongetwijfeld beamen.

ND Marine Projecten

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments