Sailtime Holland als vaste koers door onzekere economie

Sailtime Holland logoSailTime Holland biedt watersporters een vaste koers door de onzekere economie van dit moment. Dankzij het concept van fractional sailing, waarbij meerdere members één boot delen, zijn de totaalkosten te overzien. Leden betalen jaarlijks een vast bedrag aan lidmaatschap en daar is alles bij inbegrepen. Zo is het mogelijk om zonder krediet zorgeloos te zeilen. Fractional sailing is het verschil tussen wel of niet nautische genieten van een eigen jacht.

“Wij ondervinden meer vraag naar ons product, omdat veel mensen in verband met de economische teruggang de aanschaf van een zeiljacht uitstellen”, zegt Ragnar Koot van SailTime Holland. Een begrijpelijke ontwikkeling, want het prijsverschil tussen de aanschaf en het onderhoud van een eigen zeiljacht en fractional sailing is aanzienlijk.

De nieuwprijs van een Bénéteau Oceanis 37 bedraagt bijvoorbeeld 150.000 euro. Daar komen nog de jaarlijks terugkerende kosten voor een ligplaats, onderhoud, reparaties en verzekering bij. Koot beraamt de kosten van een koopjacht als volgt: “Bij volledige financiering bedragen de totale lasten inclusief afschrijving ruim 23.000 euro per jaar. Bij een gemiddelde van 25 vaardagen per jaar kom je dan op een kostprijs van bijna 1.000 euro per dag.”

Wel de yachting lifestyle, niet de lasten

SailTime Holland biedt een abonnement op diezelfde Oceanis 37 voor 5.400 euro all-in per jaar. Zo kunnen members genieten van de nautische lifestyle, zonder met de hoge kosten te zitten. Behalve een toenemende interesse in fractional sailing, bemerkt Koot dat de vraag naar grotere boten toeneemt. SailTime Holland speelt hier op in door vanaf 2009 een 34-voets Bénéteau aan de vloot op het IJsselmeer toe te voegen.

SailTime Members kunnen online iedere maand minstens zeven dagdelen zeilen reserveren. Daarnaast kunnen ze gratis extra dagen bijboeken, als de boot op korte termijn nog beschikbaar is. In 2008 introduceerde SailTime ook het customized membership. Dit betekent dat het mogelijk is om voor een weekend- of weekabonnement te kiezen voor de helft van het lidmaatschapsgeld. Daarnaast breidde SailTime in 2008 haar diensten uit met het Plus Membership. Hierbij kunnen leden gebruik maken van zeiljachten op andere locaties verspreid over de hele wereld.

Over SailTime Holland

SailTime Holland is een zelfstandig onderdeel van de internationale SailTime® Ltd. Het concept kwam in 2001 in Amerika tot stand. Daar zijn inmiddels meer dan veertig vestigingen operationeel. Groot-Brittannië telt er tien en verdere uitbreiding op het Europese vasteland, ondermeer in Frankrijk, Spanje en Italië, is in voorbereiding.

De SailTime vloot in Nederland bestaat uit Bénéteau zeiljachten van 31 tot 40 voet, die in verschillende havens langs het IJsselmeer en in de provincies Zuid-Holland en Zeeland liggen. Jaarlijkse bijdragen variëren van 3.900 tot 7.250 euro per jaar. De vloot bestaat uit de volgende Bénéteaus: Oceanis 323, Oceanis 343, Oceanis 37, Oceanis 40 en een First 31.7. Abonnementen hebben een looptijd van een jaar en het is mogelijk om gedurende het jaar te kiezen voor een ander schip of locatie.

Members kunnen hun boot met behulp van een online reserveringssysteem tot een jaar vooruit reserveren. De gebruikers gaan voor en na het varen aan de hand van een elektronische checklijst, de zogenaamde E-ttendant™, alle punten na. De uitkomst gaat per e-mail naar SailTime Holland, zodat eventuele problemen direct worden opgelost. Zo ligt de Bénéteau altijd zeilklaar en kunnen de leden maximaal zorgeloos genieten.

www.sailtime.nl

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments