Volvo ondersteunt hét watersportziekenhuis van Nederland

Volvo en ambulancebootMeer veiligheid op het water voor watersporters in de regio, dat is de missie van het Antonius Ziekenhuis in Sneek en Emmeloord. Dit heeft alles te maken met het unieke watersportgebied tussen beide ziekenhuislocaties. Met behulp van Volvo wordt het Antonius hét watersportziekenhuis van Nederland.

De Zuidwesthoek van Friesland vormt het hart van een van de meest aantrekkelijke watersportgebieden van Nederland. En om de veiligheid op de Friese wateren in de volle breedte te verbeteren, heeft het Antonius Ziekenhuis het volgende initiatief ondernomen.

Met behulp van Volvo Cars Nederland is een unieke ambulanceboot in de vaart gebracht. Om de boot te kunnen vervoeren tussen de watersportgebieden heeft Volvo een V70 gedoneerd in gepaste ambulance kleuren. Volvo koestert de Nederlandse zeilsport en is sponsor van onder andere het Watersportverbond, Sneekweek en Volvo Ocean Race. Het Zweedse automerk stelt veiligheid voorop, zowel op de weg als op het water en is daarom trots dit initiatief van het Antonius Ziekenhuis te kunnen ondersteunen. De snelle ambulanceboot (met een vermogen van 150 pk) is voorzien van alle benodigde medische apparatuur. De ambulanceboot wordt bijvoorbeeld ingezet bij grote watersportevenementen zoals de Sneekweek en het Skûtsjesilen.

Naast acute zorg richt het Antonius Ziekenhuis zich ook op chronische patiënten die in Friesland hun vakantie willen doorbrengen. Gecombineerd met thuiszorg op hun vakantieadres zijn die patiënten nu ook verzekerd van deskundigheid op het water in de regio.

Labels

Auteur

  • admin

Comments