Nieuwe Elan 380

Elan 380De Elan 380 is de nieuwe performance cruiser van Elan Marine. Zij is speciaal ontworpen voor prestatiegerichte zeilers die hun jacht ook willen gebruiken om met vrienden en familie comfortabel te toeren. De Elan 380 kenmerkt zich door dezelfde sterke eigenschappen als de anderejachten uit haar Performance range.

Uit de Performance range werd recentelijk de Elan 410 met een nominatie voor de European Yacht of the Year 2008 Award bekroond. Het elegante en doordachte ontwerp met ruime gangboorden zorgt voor makkelijk en veilig manoeuvreren aan boord. Het zijaanzicht van de nieuwe Elan 380 met haar lange waterlijn en haar vooruitstrevende design van de romp en raampartij zijn details die bijdragen aan de krachtige esthetische en harmonieuze uitstraling van dit jacht.

Elan 380 cockpitElan 380 cockpitDe efficiënt ingedeelde cockpit leent zich uitstekend voor eenvoudige handling van het schip door zowel een wedstrijdcrew als individuele toerzeilers. Alle lijnen, waaronder ook het “German mainsheet system”, lopen onderdeks richting de cockpit en de krachtige lieren. “Dankzij het grote stuurwiel heeft de stuurman een optimale positie voor bedieningsgemak, goed uitzicht en totale controle over het jacht”, volgens Sieger Postuma van Elan Yachts Benelux.

Benedendeks zijn er meerdere mogelijkheden: twee of drie hutten in combinatie met één of twee natte cellen. De volledig geoutilleerde L-vormige keuken komt tegemoet aan de wensen van de meest veeleisende koks. Het zitgedeelte in de ruime kajuit is voorzien van alle comfort en in het ontwerp is goed rekening gehouden met veel bergruimte. Bij de naar voren gerichte kaartentafel kan alle navigatie- en communicatieapparatuur overzichtelijk bijeengebracht worden. De horizontale Anigré houten afwerking met Wengé gelamineerde vloerdelen geeft de Elan 380 een modern interieur.

Elan 380 benedendeksElan 380 benedendeksDankzij de vele praktische oplossingen, het uitzonderlijke comfort, het belang van details en het echte vakmanschap bereikt de Elan 380 een kwaliteitsniveau dat je normaalgesproken alleen op veel grotere jachten aantreft. Het uitgekiende ontwerp van kiel, roer, tuigage en romp is wederom van de hand van Rob Humphreys. Hij tekende een zeer uitgebalanceerd jacht met een optimale gewichtsverdeling, hetgeen geresulteerd heeft in een opmerkelijk stabiel en makkelijk zeilbaar jacht.

Voor het lamineren van de romp is gebruik gemaakt van de milieuvriendelijke en technologisch zeer geavanceerde “3D VAIL” techniek. Hierbij wordt de hars, met behulp van de vacuüminjectiemethode, in één keer door de romp en de hoofdwrangen getrokken. Daardoor is de romp maar liefst 50% sterker en lichter. Het krachtige frame dat vervolgens in de romp wordt gelamineerd verdeelt het gewicht van de kiel en tuigage dusdanig, zodat een onevenredige druk op bepaalde punten van de romp voorkomen wordt.

Elan Marine investeert continu in “research & development” en blijft oog houden voor ieder detail aan boord. Zo kan de bemanning ervan op aan dat ze op een Elan overal en onder alle weersomstandigheden veilig en comfortabel zeilt.

Prijs Elan 380

De Prijs van de nieuwe Elan 380 begint vanaf € 154.700,- inclusief de BTW.

Dit Elan 380 zal haar première krijgen in mei 2008 tijdens de Internautica Boat show in Portoroz in Slovenië.

Technische Specificaties Elan 380

Ontwerp: Rob Humphreys
LOA: 11.34m
LWL: 10.63m
Beerdte: 3.65m
Waterverplaatsing: 6.500kg
Diepgang: 2.05 / 2.35 m
Ballast: 2.300kg

http://sail.elan-yachts.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments