Galathea 65 Fountaine Pajot grootste catamaran

In 1976 hielden Jean-François Fountaine en Yves Pajot de scheepswerf Fountaine Pajot boven de doopvont. Sinds 1983 ging de werf van start met de productie van catamarans. De Mahé 36, Orana 44, Salina 48 en de Eleuthéra 60 kennen we al. Sinds begin deze maand is de werf begonnen met de bouw van hun vlaggenschip de 19,67 m lange en 9,50 m brede Galathea 65.

Grand Hotel luxe
Bij Fountaine Pajot omschrijft men de Galathea 65 als dé catamaran met een immense open kuip die overloopt in één centrale ruimte die het salon, de eetkamer en de keuken omvat. Voor de cabines neemt Foutaine-Pajot het woord reusachtig in de mond. Wie de luxe van de grootse prestigieuze hotels gewend is, zal zich thuis voelen op de Galathea 65.

Het dek is zo ingericht dat er voornamelijk ruimte is om te relaxen en te genieten van de zon. Het zeilen en manoeuvreren gaat als vanzelf in de ruime kuip waar winchen en stuurwiel zeer functioneel staan opgesteld.

Voor de eigenaar en de gasten is er ruimte genoeg om te kunnen genieten van king size bedden van 1.80 m op 2 m van waaruit men zicht op zee heeft. Aan bakboord is er ruimte voor de dubbele eigenaarscabine, badkamer, salon, bureau & bibliotheek, wasruimte en dresssing.
Aan stuurboord kunnen indien gewenst 3 gastencabines , met drie toiletruimtes en een cabine voor de bemanning worden ondergebracht.

Plaats genoeg op de Galathea 65 is het minste dat kan gezegd worden van de nieuwste van Fountaine Pajot. Voor een prijs van om en bij de 1,6 miljoen euro mag dat ook wel.

www.fountaine-pajot.com .

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments