Searex powerboat team klaar voor seizoen 2010

Searex powerboat team klaar voor seizoen 2010Onder massale belangstelling stelde Searex zijn nieuwe powerboat voor op de bootshow te Hamburg. De nieuwe 43 voeter zal terug in de hoogste klasse van P1 voor de wereldtitel strijden vanaf april met als eerste Grand-Prix Split Kroatie. Het vaste team met Hanenaar Gino Passchier (B) en Sigi Greve (D) word versterkt met een 3de piloot Mark Niemann (B) die vroeger in de supersportklasse racete voor het Chinese team "Ocean Dragon" en in het vorige seizoen nog samen met Passchier aan de start stond in Italë en Turkije als reserve piloot. Ook in 2010 zal het Searexteam onder de "Cranefields wine" banner varen als trouwe sponsor met racenummer 66.

Desondanks een slecht seizoen in 2009 kon het Belgisch/Duits duo toch een wereldsnelheidsrecord vestigen op het meer in Coniston (UK) met een verpletterende 213 km/u en behaalden daarmee een eretitel van de Royal Yacht Association. Met de nieuwe 43 voeter, voorzien van 2x 800 PK zouden we toch iets meer in het voordeel moeten kunnen zijn tegenover de kleinere boten die het beter doen in vlakke wateren, Searex hoopt op betere offshore condities met meer golven aldus Passchier.

Naast het wereldkampioenschap 2010 P1 Evolution (de snelste klasse in monohulls) zal het team een recordpoging wagen op enkele U.I.M endurance records zoals de ronde van Ierland - Verenigd koninkrijk en een duur record London - Monte Carlo.

www.powerboatp1.com

Auteur

  • admin

Comments