DSM Dyneema ontwikkelt volgende generatie Dyneema®-vezel

DSM Dyneema ontwikkelt volgende generatie DyneemaEind november presenteerde DSM de volgende generatie Dyneema®-vezel; Dyneema® SK 90. Dat gebeurde tijdens de vakbeurs van de watersport, de METS in Amsterdam. Deze Dyneemavezel is 13% sterker dan de huidige SK 75 en SK 78. De SK 90 is ideaal voor toepassingen waarbij de diameter gereduceerd dient te worden zonder verlies van sterkte. Dat komt met name voor bij gebruik als bindsels op verstagingen en op het lopend want aan boord van grotere jachten.

De door On Deck vertegenwoordigde merken FSE Robline, Gottifredi Maffioli en Marlow zijn samen goed voor 50% van de licenties van DSM Dyneem. Dankzij de krachtenbundeling kunnen deze bedrijven gezamenlijk het voortouw nemen in de laatste innovaties op gebied van touwwerkvezels. Door de brede expertise die zo ontstaat, kunnen de vezels zeer goed getest worden alvorens ze in de reguliere handel terechtkomen. De lijnen waar Dyneema® in verwerkt is, zijn te herkennen aan het Dyneema® diamant-logo. Vanaf heden kan On Deck ook aanvragen verwerken voor DSK 90 touwwerk toepassingen.

Over On Deck

Deze Nederlandse watersportgroothandel in Weteringbrug levert sterk touwwerk, doordacht jachtbeslag van Harken en technische zeilkleding van Imhoff. Daarnaast distribueert On Deck grote en innovatieve topmerken als: Blue Performance, Le Chameau laarzen, Tylaska en Wichard-sluitingen, Baltic zwemvesten en McLube droge smeermiddelen. De medewerkers zijn allemaal gepassioneerde zeilers en houden met hun praktijkervaring het assortiment actueel. Trends en noviteiten in de zeilsport zijn zo niet te missen.

Auteur

  • admin

Comments