Beluga J32, een nieuw zeiljacht van Nederlandse bodem

Beluga J-32Met de Beluga J32 wordt het tweede zeiljacht van deze Nederlandse werf op de markt geïntroduceerd. Het eerste zeiljacht,de Beluga J39 (voorheen de Jobbe 39) is geprezen om haar elegantie en doordachtheid. Ook deze 32-er laat een verfijnde klassieke lijn zien met een sierlijke zeeg en een positieve spiegel.

Het is een zeewaardig zeiljacht dat men prima alleen kan varen, aangezien alle vallen en schoten vanuit de kuip bedienbaar zijn. Binnen is de ruimte optimaal benut en is er zelfs een ruime 2e hut achterin door deze dwarsscheeps te maken. De Beluga J32 laat op het water haar moderne kant zien. Het gedraagt zich rustig en is vanuit de ruime en beschutte kuip comfortabel te bedienen. Hij is koersvast en behoudt zijn snelheid door de stijve romp en de vormgeving van het onderwaterschip.

Degelijk klassiek interieurDegelijk klassiek interieurZowel boven- als onderdek wordt gebruik gemaakt van de beste materialen, die met zorg en aandacht worden geselecteerd. Die kwaliteit laat zich ook zien in het interieur. Het speciaal geselecteerde mahonie geeft het interieur een sfeervolle uitstraling. Alles is tot in detail afgewerkt en aan alles is gedacht, van praktische handgrepen tot opberglades en overal stahoogte.

De Beluga J32 heeft een gezellige salon met kombuis en navigatiehoek, twee ruime hutten voor en achter en een ruime natte cel direct bij binnenkomst. Een doordacht jacht dat ook geschikt is voor langere tochten. De Beluga J32 wordt geleverd onder CE Categorie A.

Ieder jacht van Beluga Yachting wordt gebouwd samen met de klant. Een nieuw jacht wordt altijd maximaal toegespitst op de wensen van de klant. Met recht mag Beluga Yachting zich een Nederlandse werf noemen dat synoniem staat aan kwaliteit en originaliteit.

Specificaties Beluga J32

Lengte o.a. 9.65 m
Breedte 3.30 m
Diepgang 1.75 m
Gewicht 5200 kilo
Ballast 2300 kilo
Doorvaart 14.70 m
Grootzeil 30 m2
Genua 23.4 m2
CE categorie A Oceaan
Werf Beluga Yachting
Ontwerp Richard Hennevanger
Prijs Op aanvraag

Over Beluga Yachting

Beluga Yachting is een Nederlandse jachtwerf. Job Verheijen is de ontwerper van de jachten, die ook bij Beluga Yachting worden gebouwd. Bijzonder hierin is het samenspel van jachtbouw én ontwerp in eigen huis.

Job Verheijen heeft veel gevaren en kende een succesvolle zeilcarrière (EK sportboot, NK J22 en top 10 van een aantal WK’s). Daarnaast heeft hij de MTS, HTS Technische Bedrijfskunde en HTS Scheepsbouwkunde afgerond. In die tijd is hij naar Nieuw Zeeland gegaan waar hij voor North Sails betrokken is geweest bij de campagne van Team New Zealand voor de America’s Cup.

De eerste ontwikkeling van Beluga Yachting is de Beluga 30, een klassiek gelijnd motorjacht.
Inmiddels is de nieuwbouw uitgebreid met de Beluga 35 en het eerste zeiljacht de Beluga J39. Beluga Yachting is uitgegroeid tot een volwaardige en full-service jachtwerf. Van nieuwbouw tot onderhoud of refit, bij Beluga Yachting wordt met liefde en aandacht aan ieder jacht gewerkt.

www.beluga-yachting.nl

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments