Met FlexYachts blijft een ‘eigen’ Dufour jacht bereikbaar

logo Flex YachtsFlexYachts biedt, met het concept Fractional Sailing, sinds kort een aantrekkelijk alternatief voor het bezit van een eigen jacht. In de VS en Engeland is Fractional Sailing al jaren een groot succes. Je kan heerlijk zeilen op een ‘eigen’ droomjacht, voor een fractie van de kosten van werkelijk bezit.

In dit concept deel je het jacht, een nieuwe Dufour Grand’ Large, met maximaal zeven andere zeilers. Daarvan is één de eigenaar. Hierdoor zijn de kosten voor alle gebruikers veel lager dan bij een jacht in eigen bezit. Bezit valt ruim vijf keer duurder uit en huren kost bijna drie keer zoveel. De gebruikers sluiten een abonnement af voor een jaar. Geen langdurige financiële verplichtingen dus.

Genieten van je 'eigen' zeiljachtGenieten van je 'eigen' zeiljachtPer maand kun je zeven dagdelen gebruik maken van je ‘eigen’ zeiljacht. Reserveren kan van een halve dag tot een hele week. Daarmee kom je op meer dagen uit dan de gemiddelde 28 dagen per jaar die een booteigenaar gebruik maakt van z’n bezit. Voor de reservering van het jacht raadpleeg je het geavanceerde online boekingssysteem. Hiermee kan direct worden gezien wanneer de boot beschikbaar is en kan je zelf de vaardagen bepalen. Niet gebruikte vaarblokken kunnen worden meegenomen naar een volgende maand en bij last-minute gebruik kan zelfs gratis worden uitgevaren.

Aan boord is het even inchecken met de digitale assistent en je vaart af. FlexYachts neemt je bovendien de zorg voor het onderhoud uit handen. Fractional Sailing biedt vooral veel gemak zodat er alle tijd is om te zeilen. Uitvaren kan vanuit de moderne jachthavens van Bruinisse, Stellendam en Volendam. De ambitie is om de komende jaren het aantal jachthavens en boten sterk uit te breiden. Voor meer informatie zie www.flexyachts.nl.

Labels

Auteur

  • WaterTrends

Comments