Garmin wijst nu ook de weg op de Nederlandse binnenwateren

Nederlandse binnenwaterenGarmin (Nederland) kondigt Nederland Binnenwateren aan, de eerste digitale waterkaart met de binnenwateren van Nederland. Deze digitale vectorkaart op (micro)SD toont de voor jachten en sloepen bevaarbare binnenwateren, van stadsgrachten tot rivieren, de Waddenzee, het IJsselmeer en de Zeeuwse wateren. Daarnaast geeft Nederland Binnenwateren ook alle informatie over het vaargebied, zoals de openingstijden van sluizen en bruggen, bezienswaardigheden en dieptelijnen.

De kaart is geschikt voor op de waterdichte nüvi 550 autonavigator, handheld GPS-navigators - met (micro)SD-geheugenkaartuitsparing - en Garmin maritieme plotters.

“Wij hebben nu dé oplossing voor mensen die willen recreëren op het water, met bijvoorbeeld een sloep of plezierjacht, en die - net als op het land- precies willen weten waar zij zich bevinden en waar zij wel of niet naar toe kunnen gaan,” zegt Remco Flikweert, commercieel manager van Garmin (Nederland), “Nederland Binnenwateren kan gebruikt worden in diverse Garmin navigators. Een erg interessante combinatie met deze waterkaart is de Garmin nüvi 550. Dit waterdichte navigatiesysteem kan niet alleen in de auto of op de fiets de weg wijzen, maar nu dus ook op het Nederlandse binnenwateren.”

Samenwerking met Koninklijk Nederlands Watersport Verbond
Nederland Binnenwateren is gebaseerd op de uiterst gedetailleerde Vaaratlassen van EuroCartografie in samenwerking met het Koninklijk Nederlands Watersport Verbond (KNWV). Het enige wat de gebruiker hoeft te doen, is het (micro)SD kaartje van Nederland Binnenwateren in het compatibele toestel te plaatsen. Vervolgens geeft het Garmin-toestel precies weer waar de gebruiker vaart en wat er zich in de nabije omgeving bevindt. Met een druk op de knop wordt extra informatie over bruggen, havens en boeien weergegeven.

De (micro)SD kaart Nederland Binnenwateren van Garmin (Nederland) is vanaf nu verkrijgbaar bij de betere watersportwinkel voor een prijs van 125 euro en wordt geleverd met een SD adapter.

www.garmin.nl

Auteur

  • admin

Comments