Wereldprimeur en nominatie voor Europese boot van het jaar J/97

J/97J/Benelux introduceert als eerste J/Boat dealer de J/97 tijdens de Hiswa te Water van 1 t/m 6 september as in IJmuiden.
Deze week is de eerste J97 in Nederland aangekomen en te water gelaten. Met de J/97 wordt komende weken uitvoerig gezeild en het schip komt daarna naar IJmuiden.

De J/97 is het eerste nieuwe J-boats model, onder 10meter bootlengte die zowel stahoogte van 1.80meter combineert met een compleet ‘cruising’ interieur! Uiteraard mag u van deze nieuwe J/97 uitmuntende zeilprestaties verwachten!

De volledig vacuüm gebouwde romp en dekdelen (SCRIMP) zijn ontworpen voor pure snelheid, terwijl de dek lay-out en het zeilplan short – en single handed zeilen alsmede het zeilen met de complete familie eenvoudig mogelijk maken.

Door het moderne zeilplan is er geen overlap meer van voorzeilen, terwijl de standaard carbon boegspriet eenvoudig de handeling van een gennaker mogelijk maakt. Onze verwachtingen zijn hoog gespannen; Kortom een schip dat zowel voor familie, als voor een kleine bemanning heel veel vaarplezier zal kunnen bieden. De eerste resultaten in het Engelse zeilcircuit zijn zeer hoopgevend. Tweede plaats tijdens “Round the island race”!

Technische specificaties:

Lengte over alles: 9,61 m.
Lengte waterlijn: 8,10 m.
Breedte: 3,38 m.
Diepgang: 1,92 m.
Gewicht: 3900kg
Ballast: 1350kg.
Motor: Volvo 20pk saildrive
Zeiloppervlakte: 46,54m2
Gennaker: 90m2
CE certificering: A
Ontwerper: Alan Johnstone (USA)
Bouwer: J/Europe Les Sables D’Olonnne,

Labels

Auteur

  • admin

Comments