Finale Belgisch Kampioenschap wind- en kitesurfen

Koen SonckDe maand september betekent voor windminnend België een teken om de windsurfzeilen en kites vanonder het zomers stof te halen. De strijd om de titel van het Belgisch Kampioenschap Wind- en Kitesurfen barst daarom ook de komende twee weekends volledig los. De eerste optie is op 12 & 13 september maar het afsluitend weekend met de prijsuitreiking valt sowieso op 19 & 20 september. Laat ons bidden tot de windgoden dat we veelvuldig spektakel op het bord krijgen!

De windsurfers varen de finale manches in de onderdelen Freewave, Slalom & Racing.

De kitesurfers varen de enige manche in de koningsklasse van het kitesurfen: Freestyle.

Wil je de Belgische acrobatietop op een surfplank aan het werk zien, kom dan de komende weekends naar het strand van Oostduinkerke Groenendijk, aan surfclub Windekind. Om de grillen van het weer te slim af te zijn wordt er op donderdagavond beslist of er gevaren wordt of niet. Check voor een Go of No Go www.swell.be om 21 uur.

Als de wind niet voor de kracht in de zeilen kan zorgen, dan komt de 200m lange winch uit de kast, de mobiele en altijd werkende krachtpatser die altijd voor extra kicks en tricks zorgt.

Labels

Auteur

  • admin

Comments