World Cruising Club organiseert Ocean Cruising Seminar

World Cruising Club organiseert Ocean Cruising SeminarVan 12 t/m 14 maart organiseert de World Cruising Club, onder andere organisator van de ARC, in Guildford (UK) voor iedereen die van plan is een verre zeilreis of een rondje Atlantic te maken het Ocean Cruising Seminar. Tijdens dit seminar wordt uitgebreid ingegaan op een groot aantal onderwerpen m.b.t. planning en voorbereiding van een dergelijke zeiltocht.

De sprekers zijn gekozen vanwege hun schat aan ervaring binnen hun specialisme. Speciale aandacht wordt besteed aan uitrusting en het te verwachten weer tijdens de ARC en World ARC. Een aantal sprekers heeft deze Rallys zelf gevaren en zal putten uit hun eigen ervaringen.

Een greep uit de onderwerpen die behandeld worden: Communicatie apparatuur, waaronder DSC/GMDSS, satelliettelefonie en SSB, rapportage van posities, voorbereiding en onderhoud van tuigage, zeilkeuze, veiligheidsuitrusting, opwekking en beheer van elektriciteit, watermakers, windvaanstuurinrichtingen, EHBO, reserve-onderdelen, proviandering, weerberichten, zwaar weer zeilen, verzekering en nog veel meer.

Deelnemers aan vorige edities zijn zonder twijfel beter voorbereid aan de start van de ARC verschenen. Trevor Lusty, een deelnemer van vorig jaar, vat het als volgt samen: “Zelfs met de reiskosten uit Ierland meegerekend, levert dit evenement enorm veel waar voor het geld. Wij bevelen het andere zeilers van harte aan”.

Meer info: www.worldcruising.com
Inschrijven via: www.bomarine.net

Labels

Auteur

  • admin

Comments