Outremer 49 - European Yacht of the Year in de multihull categorie

Outremer 49 European Yacht of the Year in de multihull categorieTerwijl bouwnummer 1 van de Outremer 49 haar eerste Transatlantische oversteek zeilde, werd ze op 21 januari in Düsseldorf gekozen tot Europees Jacht van het Jaar in de multihull categorie! De gemiddelde snelheid van 12 knopen en de erkenning van de internationale vakjury ziet de werf als beloning voor twee jaar hard werken.

Nieuwe wegen voor Outremer

Twee jaar gelden is Outremer, de bouwer van ‘s werelds snelste serie gebouwde catamarans, samengegaan met de Franse Allures werf. Deze vergroting van de slagkracht maakte het mogelijk het nieuwste ontwerp lichter en luxer te maken. Met de ervaring van beide werven (en de inbreng van tientallen ervaren Outremer eigenaren) gaat Outremer verder op de zeeën die ze al sinds 1985 bevaart: het bouwen van snelle, zeewaardige en eenvoudig te zeilen toercatamarans.

Rossinante nieuwe importeur Outremer

De Nederlandse importeur van Allures, het aan het Lauwersmeer gevestigde Rossinante, zal ook de distributie van de Outremer catamarans in Nederland op zich nemen. Ron Spoelstra, direkteur en eigenaar, legt uit: “Met de aluminium monohulls van Allures bieden we onze klanten autonome en zeewaardige lange afstandzeilers. Outremer voegt aan dat recept het ingrediënt snelheid toe. Het is een andere benadering maar met hetzelfde doel: het bereiken van verre bestemmingen in comfortabele, veilige schepen. En eerlijk is eerlijk: het snelheidspotentieel van een Outremer maakt een oversteek wel heel overzichtelijk. Wie dat wil ervaren wil ik alvast uitnodigen met ons te gaan zeilen op de komende Outremer Cup in mei. En u hebt een driedubbele reden om te gaan: een nieuwe 49 er, een nieuwe importeur en Outremer viert haar 25-jarig jubileum! “

www.catamaran-outremer.com
www.rossinante.com

Labels

Auteur

  • admin

Comments