X-Craft lanceert nieuwe Full Carbon suspension seat op METS

 Full Carbon suspension seatNa de succesvolle lancering van de ‘X-Craft comfort’ en de ‘X-Craft comfort plus’ seats vorig jaar komt X-Craft nu met een revolutionaire nieuwe stoel: de ‘X-Craft Full Carbon’ suspension seat. Met een gewicht van 9 kg is deze noviteit de lichtste en sterkste schokdempende bootstoel ter wereld. Deze stoel zal voor het eerst gepresenteerd worden op de METS trade show in Amsterdam op 16-18 november.

Samen met het Nederlandse bedrijf Dutch Composite Solutions heeft X-Craft het na een jaar van ontwikkeling voor elkaar gekregen om een schokdempende bootstoel van koolstofvezel te fabriceren die sterk en zeer licht is zonder concessies te doen aan de geprezen X-Craft design maatstaven. Met deze wereldprimeur bewijst X-craft wederom in staat te zijn om nieuwe technieken en vormgeving te combineren tot een zeer innovatief product. X-Craft heeft deze stoel ontwikkeld omdat er steeds meer vraag komt uit de maritieme sector naar een sterke schokdempende stoel die toch zeer licht is.

Deze exclusieve bootstoel die past in ieder type RIB en center console boot heeft een gepatenteerd schokdempend systeem. Hierdoor is staan niet meer nodig en worden de klappen van de golven soepel opgevangen. De X-Craft Full Carbon seat is uitgerust met een speciaal voor X-Craft ontwikkelde schokdemper waarvan de demping en veerspanning kunnen worden ingesteld op comfortwensen en gewicht van de gebruiker.

De zitting en rugsteunen van de stoelen worden standaard bekleed met hoogwaardige stoffering in diverse kleuren. De kussens kunnen op aanvraag ook bekleed worden met leder of een specifieke bij een boot behorend materiaal.

www.xcraftseats.com

Auteur

  • admin

Comments