Contest Yachts met dubbele wereldprimeur op Hiswa te water 2010

Contest 50csMet een dubbele wereldprimeur van de Contest 57CS en de Contest 50CS is Contest Yachts prominent aanwezig op de HISWA te water 2010. De nieuwste ontwerpen van de performance cruisers tonen aan dat de werf uit Medemblik niet bang is om met de tijd mee te gaan en goed in weet te spelen op de behoeftes uit de markt.

Contest 57CS en 50CS

In navolging van de succesvolle lancering van de Contest 62CS zal Contest Yachts op de HISWA te water 2010 voor het eerst de Contest 57CS en de Contest 50CS aan het publiek
tonen. Evenals bij de 50CS, valt bij de 57-voeter het flush deck met lage geïntegreerde opbouw meteen op. Het schip heeft daardoor een moderne, maar zeker ook elegante uitstraling. Door de royale raampartij dringt een zee aan daglicht de kajuit binnen, hetgeen
meteen voor een zeer aangename sfeer onderdeks zorgt. Bovendeks is de ruime kuip voorzien van een dubbele stuurstand, met daartussenin een vrije doorgang richting de kuip en kajuit. Een geïntegreerd zwemplateau behoort tot de mogelijkheden.

Juiste balans

Om tot optimale zeilprestaties te komen, is zeer veel aandacht besteed aan de juiste balans tussen kwaliteit en gewicht van het schip. De rompen van de Contest 50CS en 57CS zijn in sandwichconstructie gebouwd volgens de vacuüminjectiemethode. Dit zorgt voor een lichter en sterker schip in vergelijking met de traditionele hand lay-up methode. Verder is de Contest 57CS modern getuigd waarbij een gennaker of code zero eenvoudig op de
boegspriet uitgezet kunnen worden. Hoewel het schip kan voorzien in acht ruime slaapplaatsen, is het ontwerp dusdanig dat het schip ook probleemloos door één persoon gezeild kan worden. Hetzelfde geldt voor de Contest 50CS, die uitgerust is met maximaal
zes slaapplaatsen.

Meerdere indelingen mogelijk

Zowel bij de Contest 50CS als bij de Contest 57CS kunnen klanten uit verschillende interieuropties kiezen. Deze zijn qua indeling en materialen geïnspireerd op de nieuwe lijn
die de werf enkele jaren geleden heeft ingezet. Deze komt neer op veel licht, veel ruimte en veel comfort in de kajuit en de overige vertrekken. Daarnaast kan er qua indeling en aantal
gekozen worden uit verschillende slaapplaatsen. Standaard voorziet het ontwerp in een zeer ruime en goed geoutilleerde keuken en een royale en sfeervolle zithoek. In alle ontwerpen
komen minimaal twee toiletten en twee badruimtes terug.

In eigen beheer

Dat de werf met het ontwerp van de 50CS en de 57CS goed inspeelt op de wensen van haar clientèle, blijkt uit de goede verkoopresultaten die in korte tijd gerealiseerd zijn. De Contest
50CS vond haar weg al naar klanten in verschillende Europese landen en de reacties op de 57CS zijn veelbelovend. “De afgelopen decennia hebben we een sterke reputatie opgebouwd met onze jachten waar het kwaliteit en comfort aangaat. De recente ontwerpen maken duidelijk dat design en performance voor ons minstens zo belangrijk zijn en prima te combineren zijn met de kwaliteitseisen die we aan onze schepen stellen. Omdat we al onze zeiljachten volledig in eigen beheer bouwen, kunnen we hier ook continu controle op uitoefenen,” aldus directeur Arjen Conijn.

HISWA te water 2010

De Contest 50CS en 57CS zijn te zien op de HISWA te water 2010, die van 31 augustus tot en met 5 september plaatsvindt in Marina Seaport IJmuiden. Uitgebreide informatie over de
schepen en over Contest Yachts is te vinden op www.contestyachts.com

Specificaties 50CS

Length over all: 14.99 m 49'18"
Length waterline: 13.13 m 43'08''
Maximum beam: 4.58 m 15'03"
Displacement: 17,500 kg 38,580 lbs
Draft bulb keel: 2.15 m 7'05''
Engine, Yanmar: 81 kW 110 hp

Specificaties 57CS

Length hull: 17.23 m 56’5”
Length waterline: 15.55m 51’0”
Maximum beam: 5.12 m 16’8”
Displacement 27,900 kg 61,508 lbs
Draft bulb keel: 2.49 m 8’17”
Engine, Perkins 99 kW 135 hp

Labels

Auteur

  • admin

Comments