North-Line 42 primeur tijdens Natte HISWA 2010

North-Line 42Na de introductie van de North-Line 800, North-Line 37 Express en Wheelhouse heeft North-Line Yachts opnieuw een primeur tijdens de HISWA te Water met de North-Line 42. Na ruim 2 jaar aan intensieve product-/bouw ontwikkeling is de eerste North-Line 42 te bewonderen samen met de North-Line 37 Wheelhouse op standnummer C5.

De North-Line 42 is een CE-A geclassificeerd schip geworden met vele mogelijkheden, en is net als haar kleinere zusje, de North-Line 37 geschikt voor zeeën en oceanen maar eveneens voor de kleinere binnenwateren. Haar speciaal ontworpen, en inmiddels bewezen onderwaterschip, maakt het mogelijk om wateren te bevaren die andere jachten in haar klasse nauwelijks zouden overwegen. Het schip is zo gebouwd om het de schipper zo makkelijk mogelijk te maken. De bediening is simpel en overzichtelijk. Bovendien is het jacht ongekend goed te manoeuvreren op zowel hoge als lage snelheid.

De North-Line 42 is ontworpen door Arthur Mursell van TT Boat Design (UK), bekend van de Nelson ontwerpen. De North-Line is een doorontwikkeling van de Nelson met meer aandacht voor detail, een nog betere performance en voornamelijk meer aandacht voor de leefruimte binnen en buiten.

Bouwnummer 1 is uitgerust met 2 x 480 pk Cummins motoren. Hiermee is een topsnelheid van bijna 30 knopen te bereiken. De North-Line 42 is leverbaar vanaf 2 x 260 pk Volvo Penta motoren.

Het interieur van de North-Line is zorgvuldig overdacht waardoor ruimtes optimaal zijn benut. De stuurstand is zo gepositioneerd dat de stuurman betrokken is bij zijn gezelschap die plaats neemt op een ruime en gezellige L-bank. Deze bank is tevens te transformeren tot een verassende meevaarstoel. Daarnaast is het schip voorzien van een ruime kuip, met prettig gevormde kuipbanken en een ruime kuiptafel.

Het schip heeft 2 cabines, met in totaal 5 vaste slaapplaatsen. Daarnaast is er de mogelijkheid 2 extra slaapplaatsen te creëren in de salon. Tevens beschikt het schip over 2 natte celen met douche en toilet. De kombuis is van alle gemakken voorzien met een magnetron, oven, vaatwasser, wasmachine en droger.

SPECIFICATIES
Lengte over alles: 13.62 m
Breedte: 4.10 m
Diepgang: 1,12 m
Waterverplaatsing: 13 ton
Motoren: 2 x 260/450 Volvo Penta / Cummins
Brandstofcapaciteit: 2000 liter
Watercapaciteit: 700 liter
Vuilwatercapaciteit: 400 liter
Slaapplaatsen: 5+2
CE-Certificering: A

Auteur

  • admin

Comments