Hiswa innovatieprijs 2011 - nominaties bekend

Hiswa 2011Vrijdag 20 januari nomineerde een vakkundige jury vijf producten voor de HISWA Innovatieprijs 2011. Onesails Nederland maakte indruk met haar zeilen door de vernieuwende Millennium technologie en Stentec Software viel op met de nieuwste versie van de WinGPS software. Maar liefst drie van de vijf nominaties staan op naam van On-Deck. Daarmee dingen alle drie de wereldprimeurs die het bedrijf indiende, mee naar de voor de sector zeer belangrijke prijs. Tijdens de officiële opening van de HISWA Amsterdam Boat Show op dinsdag 1 maart, wordt de winnaar bekendgemaakt.

De genomineerde producten (in willekeurige volgorde):

WinGPS 5 Navigator met routeplanner voor open- en binnenwater
Stentec Software B.V. - tel. 0515 443 515, stand 01.122
www.stentec.com
Deze software combineert de voordelen van een geavanceerd navigatiesysteem met een gedetailleerde routeplanner die zowel voor open- als binnenwater geschikt is. Met de vorige versie van de software gooide het bedrijf in 2009 ook al hoge ogen.

Onesails zeilen
Onesails Nederland - tel. 06 39 50 99 81, stand 01.202
www.onesails.nl
Met de gepatenteerde Millenium technologie ontwikkelt Onesails zachte,
soepele, zeer goed handelbare en duurzame zeilen, door het gebruik van garen die niet in hars zijn geïmpregneerd.

Organic Ropes
On-Deck B.V. - tel. 071 331 336 6, stand 01.203
www.on-deck.nl
Het eerste milieuvriendelijke touwwerk voor de watersport. De lijnen worden geproduceerd uit herbruikbaar materiaal en zijn daardoor volledig biologisch afbreekbaar, terwijl ze technisch niet onderdoen voor de traditionele lijnen.

Harken Rewind Radial Lier
On-Deck B.V. - tel. 071 331 336 6, stand 01.203
www.on-deck.nl
Deze dubbelwerkende schootlier kan door de nieuwe rewind functie de schoot niet alleen inhalen, maar ook laten vieren. Hiermee kan de schipper eenvoudig vanachter het stuurwiel met één druk op de knop de groot- en fokkeschoot bedienen.

Imhoff Offshore Rescue Jacket
On-Deck B.V., tel. 071 331 336 6, stand 01.203
www.on-deck.nl
Het eerste zeiljack ter wereld dat is uitgerust met elektronluminescente lichtstrips, die automatisch worden ingeschakeld als de drager in het water valt. Het felle licht is vanaf minimaal vijfhonderd meter zichtbaar en brandt zeker acht uur lang.

Auteur

  • admin

Comments