Sailinox ontwikkelt freesmethode voor jachtbouw beslag

Sailinox ontwikkelt freesmethode voor  jachtbouw beslagSailinox is er als eerste in geslaagd een freesmethode te ontwikkelen voor beslag toegepast in de Jacht en interieurbouw. Goed voorbeeld is een teakhouten dek voorzien van rubbernaden, om hier na het aanbrengen van het teak en de gekitte naden het beslag, bijvoorbeeld tankdoppen in het gangboord of scharnieren voor dekluiken aan te brengen.

De noviteit bestaat uit een sjabloonhouder die middels vacuüm op het dek wordt geklemd, waarin men verwisselbare sjablonen kan plaatsen. Middels een eenvoudige bovenfrees voorzien van freesje met aanlooplager kan met op deze manier bijna alle soorten scharnieren, luikringen, tankdoppen en andersoortig beslag precies infrezen.

De sjablonen zijn CNC geproduceerd dus een strakke passing is gegarandeerd.
De sjabloonhouder zuigt vacuüm op vele ondergronden, het vacuüm kan worden opgewekt middels een venturiventiel en compressor of een eenvoudig ligt vacuümpompje.

Sailinox levert vele soorten luxe en zware scharnieren in RVS 316 en vanaf nu kan men de bijpassende freessjablonen meeleveren.
Op de Hout en kunststof beurs in Hardenberg vind de presentatie plaats op de stand van Koster werkplaatstechniek.

Sailinox maakt deel uit van; de Scholde innovaties bv

www.westyachting.nl

Auteur

  • admin

Comments