Xp 33 eerste testvaart

Xp 33Eindelijk was het zover! Na maanden van ontwikkeling en bouw lag de eerste Xp 33 eindelijk te water. Vanaf midden november heeft een zeer ervaren bemanning (samengesteld uit zeilers van X-Yachts en North Sails) de testvaarten uitgevoerd, en telkens kwamen zij met een glimlach van het water.

De Xp 33 is ontwikkeld voor diegenen die geïnteresseerd zijn in gemakkelijk te bedienen schepen met veel zeilplezier als hoogte prioriteit. Zeilplezier gaat niet alleen om de maximale snelheid downwind, maar met name om het gevoel van een schip met perfecte balans. De romp van de Xp 33 is gebouwd middels vacuüm infusietechniek voor een stijf en licht schip met een carbonfiber kielframe voor een sterke constructie en een indrukwekkend ballastaandeel voor hoge stabiliteit. De 2 meter lange boegspriet en de gennaker zorgen zeker voor aansprekende snelheden voor de wind, de 15 knopen grens is al geregeld doorbroken tijdens de testvaarten!

Tijdens de testvaarten is ook de motor getest en tijdens het zeilen de indeling van de kuip, welke zeer ruim opgezet is door de helmstok niet boven het roer te plaatsen maar verder naar achteren. Dit maakt het tevens mogelijk om eenvoudig onderdeks een autopilot te installeren, al met al een mooie oplossing.

Kortom, de Xp 33 maakt de verwachtingen meer dan waar, kom binnenkort zelf het schip bewonderen, de eerste mogelijkheden zijn tijdens de road show of boot Düsseldorf.

Xp 33 onder gennakerXp 33 onder gennaker

Gegevens van de Xp 33

Lengte: 9.99 m
Breedte: 3.21 m
Diepgang: 1.90 m
Gewicht: 4.300 kg
Ballast: 1.700 kg

Zeiloppervlak: 62 m2 aan de wind, 127 m2 voor de wind

Labels

Auteur

  • admin

Comments