Boot Holland lijkt goed op koers te zijn

Boot HollandBoot Holland gaat een groot succes worden vertelt organisator Pieter Fokkema ons. Met nog drie weken te gaan zijn alle hallen gevuld en ook de motorbootsteiger is tot het laatste plek bezet. Niet minder dan twintig nieuwe stalen motorjachten zullen hier voor het eerst aan het grote publiek worden getoond. In de wandelgangen wordt dan ook al gesproken van Motorboot Holland.

Boot Holland blijft doen waar ze goed in is; heel veel boten. Aangevuld met accessoires en toebehoren zorgt er voor dat Boot Holland een complete beurs is waar niemand omheen kan.

Pieter Fokkema, projectleider van Boot Holland: “De beurs staat als een huis. Door steeds vast te houden aan het concept van bootjes kijken met alles daar omheen, heeft Boot Holland een vaste plek op de beurskalender. Volle hallen is één ding, maar niet alleen dát is belangrijk. Het gaat namelijk niet alleen om de kwantiteit, maar vooral ook om de kwaliteit. Daar komen mensen voor. Dat heeft het verleden bewezen. Elk jaar is het bezoekersaantal gestegen. Voor dit jaar verwachten we zéker 45.000 bezoekers.”

Motorbootholland
In motorbotenhal Hal3/Saksenhal worden meer dan twintig (!) nieuwe motorjachten gepresenteerd. Onder de standhouders werven die onlosmakelijk verbonden zijn met Boot Holland zoals Pollard Jachtbouw, Vedette Jachtbouw, Jachtbouw Meppel, Rego Watersport, Vri-Jon Yachts en Bootcentrum Geertsma.
Maar ook nieuwkomers als SRF Harlingen, Aventura Yachts, Smelne Yachts, Jachtwerf Gruno, Super Lauwersmeer/FMB en Scheepsbouw Van der Werff. De Baltus is met zijn bijna achttien meter is het grootste jacht op Boot Holland. Dit schitterend klassieke nieuw gebouwde vaartuig met een stalen rondspant romp, zal zeker een van de grote publiektrekkers zijn. Voorbeelden van andere motorbootnoviteiten zijn de Fallaatster 1400, Smelnevlet 42 OK, Super Lauwersmeer Discovery 45, Vri-Jon Classic 44, Pollard Coastliner 45 Sedan, Vedette 10.30 cabin wide, Fury 12.10 en de Bege 1050 Patrouille waarvan er twee uitvoeringen te zien zijn. Het zal duidelijk zijn dat Boot Holland met dit aanbod zijn positie op de markt meer dan versterkt.

Inspelen
Een complete beurs met een hoge kwaliteit. En geen fratsen. Fokkema: “We maken geen rare bokkesprongen. We zijn eerst en vooral een motorbootbeurs. Dat willen we laten zien en dat is weer gelukt. Dit betekent echter niet dat we niet in zijn voor iets nieuws of blind zijn voor de marktontwikkelingen. Wat voor onze standhouders geldt, geldt net zo goed voor ons. We moeten inspelen op de wensen van de klant. Een gevolg daarvan is dat we dit jaar een experiment hebben met tweedehands motorjachten. Jachtbemiddeling Van der Veen presenteert tien ‘jong gebruikte jachten’ tussen de 10 en 15 meter, die niet van nieuw zijn te onderscheiden. Boot Holland wordt geen tweede hands botenbeurs. Laat dat duidelijk zijn. De jachten staan dan ook in een andere hal dan de nieuw gebouwde schepen. In lijn met dit experiment staat een initiatief van enkele ondernemers, die zich dit jaar op de beurs klusteren onder de noemer ‘refit’. Bezoekers kunnen hier terecht voor alle informatie over wat er mogelijk is om hun misschien wat verouderde boot weer helemaal up to date te krijgen.”

Sloepen/Vletten en open motorboten
Ook het aanbod van open motorboten is groot. Deelnemers in deze groep zijn onder andere Enkhuizen sloep, Isloep, Aquatec met Makma/Maril/Antaris, Jachtwerf de Jong, Waterspoor, Seafury, Ariadne sloepen, Langweerder sloep. Ook bedrijven als Watersport Giethoorn, Boot Akkrum en Jachtbemiddeling de Jong ontbreken niet, zij pakken allemaal groots uit.

Volle boel
Bij de motorenleveranciers is het ook een volle boel. Yanmar Benelux, Padmos/Steyr, Drinkwaard Motoren, Volvo Penta, Clouds International, Marine center met Mercury, Kemper en van Twist, Timray Marine Diesel en LBB Motoren presenteren hun nieuwste modellen. En ook bedrijven als Cuno/Europrop, Lankhorst Taselaar, International Paint, Garmin, Friesche Olie,- en verfhandel en Seysener ontbreken niet.

Boot Holland wordt gehouden van 8 tot en met 13 februari in het WTC Expo in Leeuwarden. Op vrijdag en maandag is de beurs geopend van 13.00 tot 22.00 uur, op alle andere dagen van 10.00 uur tot 18.00 uur. Info: 058 294 15 00 of via www.boot-holland.nl

Adres: Heliconweg 52, 8914 AT Leeuwarden.

Auteur

  • admin

Comments