Ingress Protection (IP) rating uitgelegd

Ingress Protection (IP) ratingVele elektrische apparaten aan boord hebben een Ingress Protection (IP) rating die de omgevingsfactoren voor de installatie aan boord identificeert. Dit is belangrijk bij de beslissing waar de apparatuur kan gemonteerd worden. Droge en schone omgeving versus een natte en / of stoffige omgeving.

De IP waarde geeft de mate van bescherming door de behuizing. De IP nummers vertegenwoordigen de bescherming tegen stof en water die kan variëren van geen bescherming tot volledige bescherming.

De IP aanduiding is internationaal genormaliseerd in de norm IEC 60529. De IP-aanduiding heeft twee cijfers, het eerste geeft de beschermingsgraad tegen aanraken en indringen van voorwerpen, het tweede de beschermingsgraad tegen vocht.

Onderstaande tabel, gemaakt door Blue Sea systems, geeft een praktische beschrijving van elk niveau.

Auteur

  • admin

Comments