Zeilen: 8 populaire eenheidsklassen opnieuw verzameld in de Belgian Boat Show

ZeilenIn de zeilsport begint alles bij de eenheidsklassen. Ook Evi Van Acker en Sebastien Godefroid begonnen als pril talent op heel jonge leeftijd te zeilen. De eenheidsklasseboten zijn sportief en zeilen niet zelden heel spectaculair. De voeling met de elementen is maximaal.

  • 8 boottypes
  • 200 m²
  • 8 klasse organisaties
  • 8000 zeilers
  • 8³ zeilplezier

Hier vindt je de weg naar extase met wind en golven of naar een medaille
SailON en Optiteam verzamelden diverse eenheidsklassen die atief zijn in ons land op een stand van 200 m²: de Optimist, de Laser, de Finn (éénzitters) de Cadet, de Flying Junior, de Snipe, (tweezitters) de SB20 en de Draak (3- of 4-zitters, midzwaard- of kielboot).

Iedere klasse laat in zijn boot kijken en de zeilers zelf geven informatie over de klassewerking, de wedstrijden, trainingen, testdagen, contactgegevens etc.

Iedereen kan in het kiezog van Evi Van Acker kampioen worden
Er zijn continu videoprojecties van wedstrijden en andere events.
En je maakt nog kans om bootdemonstraties of plaatsen op boten te winnen ook.

Geen betere zeilpromotoren dan de zeilers zelf
Kom ook kennismaken met topzeilers uit de klasse. Zij vertellen hoe het competitie zeilen op alle niveau’s werkt. Waar dient de gezellige loungebar anders voor waar je ervaringen kunt delen.
Op vrijdagavond 8/2 is het meat & great.

Kinderen kunnen zich uitleven in de boot (ook aan de trapeze), de zelfde avond heb je foto’s in de e-mailbox.

Omkadering door SailON en Optiteam Antwerpen
SailON geeft trainingen aan beginnende wedstrijdzeilers en organiseert events die zoveel mogelijk zeilers actief op het water brengen. Hun actieterrein is het Antwerpse Galgenweel voor de leden van de Vezega-clubs.

Optiteam coördineert de stand en wil, met de nodige technische ondersteuning, het eenheidsklassezeilen verder promoten. Ze verdelen ook Rooster, eenheidsklasse zeilkleding en dito accessoires voor diverse sportboten.

De eenheidsklassen staan in hal 7 van de Belgian Boat Show.

Foto © Maurice Slap

Auteur

  • admin

Comments