Aan de grond gelopen zeiljacht compleet verwoest door de golven

Nordic BlueZaterdagavond 2 november heeft de KNRM vier zeilers gered van een Duits zeiljacht welke aan de grond was gelopen in het Molengat bij Den Helder (NED). Het zeiljacht Nordic Blue is door de zee compleet vernield.

Het zeiljacht, onderweg van Borkum naar Den Helder, was aan de grond gelopen en maakte water. Zij had de Kustwacht opgeroepen op marifoonkanaal 16, maar kon geen duidelijke positie geven anders dan dat ze vlakbij Den Helder was. Voor de Kustwacht en de reddingboten was het dus eerst zoeken in welke positie het jacht zich bevond. Toen de veerboot Dokter Wagemaker meldde dat zij een noodsignaal in de richting van het Molengat had waargenomen was het zeiljacht snel gevonden.

Het schip lag in het Molengat vlakbij het Texelse strand, nabij Paal 7. Het was daar echter te ondiep voor de reddingboten Beursplein 5 en de Joke Dijkstra, maar inmiddels was ook de Zalm, de kleinste reddingboot van de KNRM, vanaf het strand gelanceerd en deze kon wel bij het jacht komen.

Het zeiljacht was inmiddels vol water gelopen en omdat het afgaand tij was werd besloten om de vier opvarenden met de reddingsboot Zalm van boord te halen en geen sleeppoging meer te wagen. De bemanning van het zeiljacht werd door de politie van Texel opgevangen voor onderdak.

Het jacht is daarna door de zee geheel total loss geslagen.

Bron: KNRM

Auteur

  • admin

Comments