Zes jonge wedstrijdzeilers halen ruim 500 euro op voor Stichting KiKa

Stichting KiKaAfgelopen zondag (8 december) hebben zes jonge wedstrijdzeilers en hun coach van GWV De Vrijbuiter/Fliep Zeilcoach mee gedaan aan de Morra Run voor KiKa 2013. Ondersteund met een zelfgemaakte promovideo hebben de zeilers 580 euro opgehaald. Het bedrag komt ten goede aan Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Achtergrond Informatie
Met de winterstop voor de wedstrijdzeilers van watersportvereniging GWV De Vrijbuiter in het voorruitzicht besloot hun coach Philip Kruft (Fliep Zeilcoach) dat zijn team van Optimistzeilers aan hun conditie en teamspirit moest blijven werken. Toen de Morra Run voor KiKa 2013 langs kwam leek dit een ideale kans: geld ophalen voor Stichting KiKa en tegelijkertijd aan de conditie werken. Het idee werd enthousiast door het team ontvangen en zelfs ouders besloten mee te doen aan de run. Tussen de zeiltrainingen door werd een promotievideo opgenomen die de actie moest ondersteunen. De promovideo werd goed bekeken op socialmedia en op de website van de klassenorganisatie (Optimist Club Nederland).

Afgelopen zondag was dan de Morra Run voor KiKa 2013 te Hemelum. De start en finish waren op Zeilfabriek De Morra die samen met andere ondernemingen uit omgeving Hemelum de run hebben gefaciliteerd. De jonge zeilers liepen een afstand van 5 km. De coach ging voor 10 Engelse mijlen (16,1 km).

Dat de wedstrijdzeilers competitief waren blijkt wel uit de snelle tijden die ze hebben neergezet. Barte van der Zijde (14 jaar) finishte als derde vrouw op de 5 km met een 26:53. Daarnaast wist Gijs Niewold met zijn 10 jaar als de elfde man op de 5 km te finishen met een 26:25. Na de prijsuitreikingen kreeg het team de kans om een cheque van ruim 500 euro te overhandigen aan de organisatie. Door het grote aantal last-minute donaties liep het bedrag uiteindelijk op naar 580 euro.

Auteur

  • admin

Comments