Open Dag bij K&M Yachtbuilders

K&M YachtbuildersZaterdag 20 april zet K&M Yachtbuilders, bouwer van aluminium custom-built zeiljachten, haar werf deuren weer open. Van 10 tot 16 uur is iedereen welkom in Makkum om kennis te maken met de werf en haar werk: binnen staan diverse jachten in aanbouw (ca. 7 stuks), buiten in het water meerdere reeds opgeleverde schepen (ca. 15 stuks), twee lezingen (12 en 14 uur) en mooi weer! Vier van de K&M “lijnen” zijn aanwezig: Bestevaer, Bestewind, Stadtship en Axonite.

Van 48 tot 73 voet
Eeuwe Kooi, directeur en eigenaar K&M: “Wanneer is onze Open Dag interessant voor u? Als u van plan bent om een zeiljacht op maat te laten bouwen. Als u interesse heeft in aluminium custom en polyester semi-custom jachten. Maar ook als u “gewoon” zeilliefhebber bent.”
“Natuurlijk kunt u ons ook op een andere dag bezoeken, maar tijdens de Open Dag kunt u veel jachten tegelijkertijd bezichtigen. Elk jaar meren eigenaren van een K&M jacht aan in Makkum. Jachten, die normaal gesproken fraaie tochten aan het zeilen zijn. Met zo veel schepen naast elkaar, kunt u goed zien, hoe elke eigenaar zijn eigen keuzes heeft gemaakt. Om het beeld van uw ideale schip compleet te krijgen, is het goed om veel verschillende schepen te bekijken en alles op te schrijven wat u beslist wel (en niet) wilt.”, legt Eeuwe uit.

“De aanwezige schepen geven een goed beeld van wat wij als werf doen. Niet alleen de aluminium Bestevaer en Stadtship schepen, maar ook bijvoorbeeld de Bestewind 50, het polyster zusje van de Bestevaer, is een schip dat wij bouwen. Van de Bestewind 50 zullen er in ieder geval 6 aanwezig zijn.”

“Daarnaast hebben we twee compleet custom-built aluminium jachten, de Icon 48 ‘Leeloo’ en de Axonite 69 ‘Axonite’. De ‘Leelo’ zal het kleinste aanwezige schip zijn, maar daarom zeker niet minder leuk om eens te bekijken!”

“Zoekt u een werf voor een refit of onderhoudsklus? Ook hiervoor kunt u bij K&M terecht. Er is een standje ingericht met info hierover, en er staan een aantal schepen als ‘show-case’ ter bezichtiging.”

Vier van de aanwezige schepen zijn ook nog te koop. Te weten, de Bestewind 50 ‘Kooi Aap’, Bestevaer 53ST ‘Zeerover’, Bestevaer 50S ‘Everdina Maria’ en de Bestevaer 73S ‘Christopher’.

Lezingen (in het Engels)
Dit jaar twee erg verschillende, maar ook erg interessante lezingen.
12:00 uur Marnix Hoekstra, directeur van het bekende en vermaarde architecten bureau Vripack uit Sneek zal een lezing houden over ‘high latitude sailing’, dus varen in koude gebieden. Iets wat veel van onze eigenaren al doen!

14:00 uur Leonie Kok heeft een wereldomzeiling gemaakt, aan boord van een aluminium zeiljacht, samen met haar man Adam, en hun twee peuters. Prachtige foto’s, filmpjes en mooie verhalen gegarandeerd!
De lezingen zullen in het Engels gehouden worden gezien het aantal te verwachten buitenlandse gasten.

Overige activiteiten
Naast de schepen in aanbouw en de schepen welke buiten liggen heeft K&M nog meer georganiseerd om de bezoekers te vermaken.
Er zijn verschillende leveranciers zoals Yanmar, Cuno, OnDeck, RayMarine, Asa Boot Electro en Holland Nautic die hun producten presenteren en tentoonstellen.

Mocht u dorst of trek krijgen dan is er ook de mogelijkheid om iets verfrissends te halen bij Jurjen Catering. Het strand van Makkum is vlakbij voor vermaak met het gezin als u eenmaal bent uitgekeken op de werf.

Het is niet nodig om u aan te melden voor deze Open Dag, en ook kinderen zijn van harte welkom!

Auteur

  • admin

Comments