2e Bataviahaven Botenshow op 31 augustus en 1 september

Bataviahaven BotenshowOp zaterdag 31 augustus en zondag 1 september vindt de 2e editie van de Bataviahaven Botenshow plaats in de Bataviahaven van Lelystad. Vanaf vandaag kunnen zowel nieuwe als gebruikte boten worden aangemeld voor deze verkoopbeurs. De eerste editie in april van dit jaar bracht 4000 geïnteresseerde bezoekers naar de Bataviahaven. Al tijdens de show wisselde 10 procent van de aangeboden boten van eigenaar; in de weken daarna zijn nog diverse andere schepen van eigenaar gewisseld.

De kosten voor deelname aan deze najaars botenbeurs zijn net als bij de eerste editie bijzonder laag. Voor een boot van circa 8 meter bedragen de kosten ongeveer 50 euro. Het is dus ook voor particulieren een hele interessante optie om het te koop liggende schip bij een werkelijk geinteresseerd publiek nadrukkelijk en optimaal onder de aandacht te brengen.

De Bataviahaven organiseert jaarlijks twee botenshows in haar haven; een voorjaars- en een najaarsbeurs. Beide beurzen richten zich heel nadrukkelijk op het bij elkaar brengen van koper en verkoper: verkopen en niet het exposeren van de boot is het doel. De najaarsbeurs is vooral voor booteigenaren die graag nog voor de winterperiode hun boot verkopen. Uit onderzoek is gebleken dat - met name - gebruikte boten op twee momenten in het jaar van eigenaar wisselen. In het voorjaar omdat kopers graag nog hetzelfde seizoen willen varen en in het najaar omdat eigenaren die graag voor de winter hun boot verkopen bereid zijn dat in de prijsstelling tot uitdrukking te brengen.

Het gebied rond de Bataviahaven is uit zichzelf al een fraaie aanvulling op een botenshow. Met de Bataviawerf, het NieuwLand Museum en Batavia Stad op loopafstand van de haven, kunnen bezoekers er een compleet dagje uit van maken. De haven ligt zeer centraal in Nederland en is zowel over het water, de weg als het openbaar vervoer uitstekend bereikbaar. Met de groei van het aantal horecazaken en terrassen aan de fraaie boulevard van de haven is er ook een gevarieerd aanbod eten en drinken.

De prijzen voor boten, zowel nieuw als gebruikt, zijn nog nooit zo laag geweest al lijkt de ingezette prijsdaling nu zijn bodem te hebben bereikt. Ook de afgelopen maanden heeft de praktijk geleerd dat eigenaren die een realistische prijs vragen voor hun boot relatief snel een koper vinden.

De ontwikkeling van de Bataviahaven Botenshow sluit aan bij een belangrijke trendontwikkeling in de watersportsector waarin een grotere rol wordt gezien voor regionale botenbeurzen, zoals onlangs in het Vakblad Jachtbouw Nederland werd gesignaleerd. "Wanneer de prijs-prestatieverhouding klopt zullen vele regionale dealers in staat zijn om hun aanbod hier te presenteren, ook zij die tot nu toe uit kostenoverwegingen niet aan beurzen deelnamen. (..) dit zal leiden tot een proces waarin brede centrale beurzen zullen worden aangevuld door regionale gespecialiseerde kleinere evenementen met elk hun eigen publiek", aldus Jachtbouw Nederland.

Aanmelden voor de Bataviahaven Botenshow kan via www.bataviahavenbotenshow.nl. Direct na aanmelding verschijnen de aangemelde boten op de website en in de apps (apple en android) die gratis kunnen worden gedownload.

Labels

Auteur

  • admin

Comments