Nieuwe Salona 35 te zien tijdens de Hiswa te Water in Amsterdam

 Salona 35De Salona 35 is voor het eerst in Nederland te bezichtigen tijdens de aanstaande Hiswa te Water in Amsterdam. Ze is te zien samen met de Salona 44 op stand, I11 van Bach Yachting. De Salona 35 is de kleinere versie van de Salona 38 uit de range populaire Performance Cruisers van Salona Yachts. Wederom is deze Salona een 'dual purpose' zeiljacht; oftwel sportief cruisen met het gezin en tevens de mogelijkheid om succesvol wedstrijden te zeilen met een complete bemanning.

Ontwerp
De Salona 35 is getekend door J&J Design. America's Cup ontwerper Jason Ker heeft de kiel van de Salona 35 ontworpen en geoptimaliseerd. Het resultaat is een performance kiel met een lager zwaartepunt. De kiel en zeilplan zijn geoptimaliseerd voor maximale prestaties in combinatie met gebruiksgemak.

Bouwwijze
De Salona werf combineert traditioneel vakmanschap en modern design met moderne productie-procedures, waaronder de allernieuwste GRP bouwtechnieken en materialen. De Salona 35 wordt gebouwd middels de hand lay up methode waarbij epoxy hars wordt gebruikt. De delen die zwaarder belast worden, zoals bijvoorbeeld de vloer, zijn versterkt met carbon. Deze bulletproof bouwwijze wordt aangevuld door vacuüm infusie
technologie, die nauwkeurige controle over hars dichtheid en dikte geeft. Het dek en opbouw van de Salona 35 is van sandwich constructie, met ter versterking een 2cm dikke, high-density foam kern met minimaal gewicht. Voor extra stevigheid is de romp gelamineerd rond een roestvrijstalen 'chassis' waar de tuigage en kiel aan zijn verbonden. Dit zorgt ervoor dat de krachten gelijkmatig worden verdeeld over de romp.

Uitvoering
De Salona 35 wordt aangeboden met drie kiel opties: een 2,2 m diepe loden T-kiel of twee ondiepe kielen van 1,5m. en 1,75 m. De ruime kuip is vrij van obstakels en heeft een gemakkelijk te openen spiegel. De kuip is afgewerkt met carbon details. Er zijn twee ruime bakskisten met een extra locker voor twee gasflessen. Ze is uitgevoerd met twee stuurwielen.

Interieur
Het interieur is standaard uitgevoerd met twee hutten in modern licht eiken. De Salona 35 oogt zeer ruim en licht vanwege de rompramen en de luiken. De Salona 35 kan zes personen comfortabel herbergen. De rugleuning van de langsbanken in de salon kunnen worden geconverteerd in bedden die extra slaapplaatsen bieden. De L-vormige functionele kombuis, de ruime hutten en salon zijn luxe uitgerust met gebruiksvriendelijkheid op het water als uitgangspunt.

Salona 35 interieurSalona 35 interieur

Specificaties
LOA ( hull ) 10,40 m
LWL 9,16 m
B. max. ( deck ) 3,36 m
Draft 1,5 / 1,75 / 2,15 m
Ballast 1200-1500 kg
DSPL empty 5300 kg
I 13,03 m
J 3,84 m
P 12,50 m
E 4,38 m
Mainsail full batten 32,00 m2
Genoa furling 37,50 m2
Sail area total 69,50 m2
Fresh water tank 200 l
Black water tank 42 l
Fuel tank 90 l
Engine 15.3 kW (21HP)
Design CategoryA – Ocean
CE Certification Germanischer Lloyd
Design J&J design
Interior design J&J design

SALONA 35 Prijs af werf €119.000 incl 21 %

Meer informatie contact Liesbeth Groeneveld
tel: 06 424444 33 of 0227 570035
mail: info@bachyachting.nl
www.salonayachts.nl

Auteur

  • admin

Comments