Nieuwe Furlex generatie van Seldén

Furlex 304sVoor zeer veel zeilers is het merk “FURLEX” een begrip geworden en een synoniem voor rolreef systemen. 30 jaar na het op de markt brengen van dit merk, met ca 200.000 verkochte aantallen, introduceert de Zweedse fabrikant van masten en dekbeslag de vierde generatie Furlex met vervanging van het huidige 300S model voor de nieuwe 304S.

Furlex 304S kenmerkt zich op hoofdlijnen met het huidige serie en Seldén continueert de eenvoudige installatie met de levering van een compleet systeem inclusief alle benodigde accessoires.

Vele technische oplossingen zijn terug te vinden uit de huidige range zoals de rvs kogellagering met de gepatenteerde krachtverdeler voor minimale frictie en de halshoek bevestiging met wartel, voor een verbeterde zeilvorm onder reef. De lijndrum is deelbaar en gemakkelijk te verwijderen en het voorstagprofiel bevat 2 zeilgroeven, ideaal voor de wedstrijd configuratie.

Wat is er zoal veranderd?
Alle structurele onderdelen zijn onveranderd in RVS staal uitgevoerd, verdere componenten nagenoeg alle in composiet wat een behoorlijke gewichtsbesparing heeft oplevert, naast een vernieuwde moderne vormgeving. De halshoek staat dichter op het dek, in combinatie met een kleinere valwartel resulteert dit in een efficiëntere voorlijk lengte. De standaard voorstagbevesting is met een draad conus van Stalock, conform de huidige systemen, optioneel kan het voorstag ook op maat met swage terminals worden geleverd.

Furlex 304S is geschikt voor 8 en 10mm voorstagen, voor monohulls van ca 37-46 voet, afhankelijk van stabiliteit en zeilplan.

De wereldpremière is op de Mets ( Marine Equipment Trade Show ) te Amsterdam.

Leveringen vanaf januari 2014.
Compleet systeem inclusief voorstag, reeflijn en geleideblokken etc.
Advies verkoopprijs incl. btw: vanaf 3295 euro.

Auteur

  • admin

Comments