Hiswa te water 2013 succesvol van start

Hiswa te water 2013Dinsdag 3 september 2013 was de aftrap van de 30e Hiswa te water en tevens de opening van het nieuwe HISWA Nautisch Centrum Amsterdam. Koning Willem Alexander verrichtte de formele opening onder toeziend oog van Luit Ezinga – algemeen voorzitter Hiswa vereniging.

In tegenstelling tot voorgaande jaren is de Hiswa te water verplaatst van IJmuiden naar Amsterdam, iets wat door zowel bezoekers en exposanten positief is ontvangen. Het schitterende weer maakte de nautische setting helemaal compleet en het bleef tot laat druk op het terras van de nieuwe Marina.

Traditioneel worden er veel nieuwe boten gepresenteerd op de Hiswa, maar een duidelijke focus ligt ook op het jeugd- en wedstrijdzeilen. Delta Lloyd en het Watersportverbond hebben alles uit de kast gehaald om beide takken van sport niet alleen op het netvlies te krijgen maar ook te laten beleven. Voor de kinderen is er een zeildorp opgetuigd waar diverse mono- en multihulls kunnen worden uitgeprobeerd. De enthousiaste blikken van zowel de jeugd als hun ouders spreken boekdelen.

Wij van ClubRacer en WaterTrends zijn deze week zelf ook fysiek aanwezig tijdens de Hiswa te water en gaat proberen overal het laatste nieuws te ontfutselen. De volgende video geeft in ieder geval een mooie sfeerimpressie van de opening van het evenement:

De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 3 tot en met zondag 8 september 2013 in de Amsterdam Marina op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Meer informatie is te vinden op de website.

Tekst en foto’s: Jasper van Staveren
Video: On Air Media

Labels

Auteur

  • admin

Comments