Watersportvereniging Helius maakt zich klaar voor de toekomst

Watersportvereniging HeliusDe afgelopen twee jaar heeft WSV Helius met vele vrijwilligers hard gewerkt om de watersportvereniging nog aantrekkelijker te maken voor hun (toekomstige) leden en passanten. Twee drijvende steigers zijn reeds in 2012 vernieuwd door Inter Boat Marinas en de komende winter zullen zij nog twee steigers gaan vernieuwen. Tevens zal de haven, door een andere indeling, worden uitgebreid met een extra steiger. Dit om nog meer ligplaatsen te creëren voor de schepen van 10 tot ruim 20 meter.

“Deze grote investeringen zijn hard nodig om je te blijven onderscheiden als watersportvereniging”, volgens Jurjen van der Wal, voorzitter van WSV Helius. “Het is bekend dat de watersport het moeilijk heeft. Vergrijzing en leegloop leidt uiteindelijk tot sluiting van diverse jachthavens. Ook het Watersportverbond geeft aan dat passieve watersportverenigingen met weinig faciliteiten een grotere kans hebben op leegloop, echter voor actieve watersportverenigingen met moderne faciliteiten ziet zij juist kansen”.

“Wij scharen ons onder de laatste categorie”, aldus Van der Wal. “Wij zien WSV Helius als een actieve watersportvereniging met als doelstelling de watersport te bevorderen. Dat doen wij niet alleen met goede en moderne faciliteiten zoals nieuwe steigers, mastenkraan, speeltuin en een restaurant maar ook met evenementen, lezingen, wedstrijden en jeugdzeilen. Daarmee blijven we voor onze leden (en passanten) aantrekkelijk, en dat zijn we al bijna 40 jaar! Al deze zaken zorgen ervoor dat de watersporter zich bij ons thuis voelt. Onze leden zijn al jaren trouw aan onze vereniging, waarvan veel jonge gezinnen met kinderen. Wij verjongen en tevens groeit ons ledenaantal jaarlijks. En dat tegen de trend van krimp en vergrijzing van de watersport in!”

Ook geeft het Watersportverbond aan dat oudere leden die blijven varen, steeds vaker overstappen naar een grotere motorboot en jongere gezinnen, over het algemeen, grotere zeilboten aanschaffen. Downsizen (kleiner varen) komt maar weinig voor. “Ook bij onze watersportvereniging zien wij dat gebeuren. Door de uitbreiding zullen wij hierop anticiperen. Door de extra plaatsen die wij zullen realiseren, kunnen we de haven nog efficiënter indelen en meer diversiteit aanbieden. Zo kunnen wij voorzien in de behoefte om door te kunnen stromen naar een groter schip. Voorheen was het voor onze leden niet altijd mogelijk om een grotere ligplaats te krijgen. Bij WSV Helius is die kans nu meer dan verdubbeld. Daarnaast kunnen wij de huidige- en nieuwe leden meer comfort aanbieden. Nu investeren in WSV Helius is noodzakelijk om aantrekkelijk te blijven. Stilstand is achteruitgang”.

Met al deze investeringen maakt WSV Helius zich klaar voor de toekomst en is daarmee vanaf begin 2015 nog aantrekkelijker voor haar (toekomstige) leden en passanten!

Labels

Auteur

  • admin

Comments