26ste Belgian Boat Show maakt groeibelofte waar

Belgian Boat ShowDe 26ste editie van de Belgian Boat Show zou een belangrijke vernieuwing inhouden, zo kondigde Christophe Coseyns al voor de start van zaterdag 8 februari aan. “Het aanbod is meer gevarieerd", zei de Exhibition Manager.

“We stellen meer dan 30% nieuwe exposanten voor, we verbreden het gamma met indoor actie, sportief zeilen op catamarans en eenheidsklasseboten, maar ook hengelen en exclusieve VIP momenten zoals een modeshow. En we blijven de hele waaier aan watersport tonen: van de kleine opblaasboot tot de super de luxe kajuitkruiser. Wie nog maar aan waterpret denkt moet zeker de beurs bezoeken.”

Door de kaap van de 30.000 bezoekers ruim te overschrijden, noteerde de Belgian Boat Show een stijging van maar liefst 21 procent.
Men ging massaal in de 4 hallen van Flanders Expo op ontdekking naar de kracht van de verwantschap met het waterplezier. Dit kreeg tijdens dit nautische event een duw in de rug van een langzaam herwonnen consumentenvertrouwen.

De meeste exposanten waren dan ook enthousiast na de sluiting op zondag 16 februari en gaven aan goede tot zeer goede zaken te hebben gedaan.

Er werden zowel grote jachten als kleinere, trailerbare boten verkocht en in de sector vaarvakanties werden er effectief reizen geboekt. De vraag naar vaaropleiding en brevetten was het grootst sinds jaren.

Voorzichtig optimisme in de branche
Hoewel het aanbod van opgestelde kajuitzeiljachten minder was, bleek de koopintentie voor deze specifieke niche te zijn weergekeerd. Dat vertelden de standhouders die soms alleen met een demostand aanwezig waren. Door de band is de goede geest bij het publiek zo sterk dat vele watersportbedrijven verwachten dat de verkoop na het sluiten van de beurs nog lang voelbaar zal zijn.
Het publiek genoot duidelijk van het thematische beursparcours zoals dat vorig jaar werd ingeluid.

Detaillisten en accessoires in hal 3, reisoperatoren, opleiding en overheidsdiensten in hal 5, federaties en andere stimulerende organisaties in hal 7, grote en kleine boten plus motoren, jetski’s en opblaasboten in hal 8.

Grotere variatie aan watersporten slaat duidelijk aan
De Belgian Boat Show was meer dan tevoren de weergave van wat er op de watersportmarkt in België gebeurt. Deze show gaf het duidelijkste beeld aan zowel de ervaren watersporter als de beginners van wat er mogelijk is op, in en aan het water.

Zeker de occasionele watersporter, een groeiend percentage bij de nautische beoefenaars, vindt op de Belgian Boat Show zijn gading:
beachsporten zoals surfen, kitesurfen en stand up paddle maar ook het zeevissen en het vernieuwde aanbod van huurjachten, sloepen en RIB’s. Dit stemt perfect overeen met de vraag van de nieuwe vrijetijdsconsument naar korte, intense en gevarieerde recreatieaanbiedingen. Tegelijk konden de bezoekers voor het eerst kennis maken met de nieuwe initiatieven van jachtbouw in België, ongekende financieringsformules en een ruimere keuze aan kleding, accessoires maar ook specifieke technieken om de vloot bestaande jachten verder uit te rusten en dus waardevoller te maken.

De 27ste editie van de Belgian Boat Show zal plaatshebben van 7 t/m 9 en van 13 t/m 15 februari 2015 in Flanders Expo, Gent.

Meer nog dan dit jaar werken de organisatoren aan het uitdiepen van thema’s die zowel de neofiet als de ervaren watersporter meer “goesting” zal geven om het water op te gaan of er in te plonzen.

Labels

Auteur

  • admin

Comments